<strong>SIKTET:</strong> Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto Marius Gulliksrud
SIKTET: Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto Marius Gulliksrud Vis mer

Et døgn før Jensen-pågripelsen ble kjent, la en tidligere straffedømt mann ut et bilde på Facebook av polititoppen med teksten «Jensen ser deg»

Kjent kriminell svarte med: «Hahahahaha».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samme morgen som Eirik Jensen (56) ble pågrepet, og over et døgn før pågripelsen ble offentlig kjent, la en tidligere straffedømt mann ut et bilde av politioverbetjenten på Facebook med påskriften «Jensen ser deg».

Jensen ble pågrepet 24. februar ca kl. 08.20, i garasjen under politihuset på Grønland. Det er ikke oppgitt når bildet ble lagt ut på mannens Facebook-profil, utover at det var 24. februar, og den første kommentaren er skrevet kl. 08.29.

I halv ett-tida samme dag kommenterte en kjent kriminell bildet med å skrive: «Hahahahaha».

Forundret Mannen sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken. Han har tidligere vært under etterforskning av seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, der Jensen jobbet i en årrekke.

Advokat Jens-Ove Hagen, Jensens forsvarer, ønsker ikke å kommentere saken, utover at han sier:

- Det er mange ting som forundrer meg i denne saken, sier Hagen til Dagbladet.

Spesialenheten for politisaker opplyser at de ikke kan kommentere innholdet i etterforskningen.
  «Dette visste du før alle» Pågripelsen av Jensen ble først kjent for offentligheten da VG som første medie rapporterte om den i 16-tida tirsdag 25. februar. Jensen hadde da blitt framstilt for varetektsfengsling kl. 14.30 i Oslo tingrett.

Den tidligere straffedømte mannen har etter pågripelsen for øvrig skrevet flere statusoppdateringer om den siktede politimannen. Da pågripelsen var kjent, la han ut en oppdatering som en av vennene hans kommenterte med: «Hehe :) Dette visste du før alle du».

Jensen ble pågrepet på ordre fra Spesialenheten for politisaker, og kjørt til politihuset i Asker og Bærum.

Omdiskutert Eirik Jensen var før pågripelsen en omdiskutert politileder, men også regnet som en av Oslo-politiets mest respekterte og suksessrike tjenestemenn.

Den selverklærte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen (47) har i avhør hos Spesialenheten hevdet at han har smuglet tonnevis med hasj til Norge i årenes løp med bistand fra politimannen Jensen og at Jensen skal ha tjent millioner på dette. Jensen avviser beskyldningene.

Eirik Jensen:

* Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon

* Har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977.

* Har vært leder for gjengprosjektet i Oslo.

* Har deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden.

* Jobbet i politimesterens strategiske stab den siste tida før pågripelsen.Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer