Et dypt løp

Lloyd Scott er ikke redd for sjøorm. Han løper maraton under vann i Loch Ness.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pensjonerte brannmannen har allerede gjort seg kjent gjennom tre fulle maraton i dykkerdrakt på landjorda. Nå skal han gjennomføre den enorme bedriften på sjøbunnen, melder CNN.

Trebarnspappa Lloyd Scott fikk leukemi i 1987. De spesielle maratonløpene gjør han for å tjene inn penger til et veldedighetsfond for barn med leukemi (blodkreft).

Han har satt av godt med tid til løpet. Planen er å fullføre de 42 kilometerne i løpet av to uker. Det er i så fall en klar rekord - i motsatt forstand. De tre løpene han har gjennomført i den blytunge dykkerdrakta på land har i snitt tatt fem dager.

Ingen hast

Det foreløpig treigeste løpet gjorde han i fjorårets London maraton, da han subbet i mål etter fem dager, åtte timer, 29 minutter og 46 sekunder - det svakeste resultatet i løpets historie med klar margin.

Men for en gangs skyld står i alle fall løpeutstyret i stil med terrenget. Undervannsmaratonet vil foregå omkring ti meter under vannflata i Loch Ness, Storbritannias største innsjø. Scott vil gå en time av gangen, før han tar pauser i en følgebåt. Lufttilførselen får han gjennom en 150 meter lang slange, skriver The Guardian.

Dykkerdrakta er 60 år gammel og veier over 80 kilo.

- Folk sier at å gå under vann med drakta vil være enklere fordi jeg slipper å bære hele vekta av den, men det stemmer ikke. Det er trolig den verste strekningen under vann i Storbritannia og gjøre dette på, fordi kantene på den hylla jeg går på er veldig bratt og vannet er svart. Jeg må også bevege meg mot presset og motstanden i vannet, sier hardhausen til Press Association.

Forberedt på sjøormen

Dessuten skal Scott navigere etter et 70 år gammelt kart.

- Vi vet ikke hvordan sjøbunnen kan ha endret seg, sier Don McGregor fra The Underwater Centre, som har forberedt Scott før langturen.

- Det kan hende han må tråkke over falne trær eller gå rundt klipper, sier McGregor.

Lloyd Scott er imidlertid forberedt på det meste. Også et eventuelt møte med «Nessie» - sjøormen som ifølge myten lever i Loch Ness.

- Hvis jeg møter Nessie, er jeg ikke sikker på hvem som vil bli mest skremt, monsteret eller meg, sier han til BBC.

KLAR: Lloyd Scott på startstreken for sitt livs treigeste og mest spektakulære maraton.
GLAD GUTT: Lloyd Scott er ikke sikker på om han eller sjøormen blir reddest om de møtes på bånn.
REKORD: Ingen har gjennomført et langsommere London maraton enn det Lloyd Scott gjorde i fjor.
GOD TID: Big Ben affiserer ikke Lloyd Scott mens han gjennomfører London maraton. Han har ingen hast.