Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et eksempel på hvorfor bruke private aktører

Petter Furulund i NHO mener Adecco-saken i Oslo kommune viser hvorfor det private er bedre enn det offentlige.

ET PRIVAT EKSEMPEL: I dag ble det klart at Oslo kommune bryter kontrakten med Adecco Helse. Petter Furulund mener dette viser hvorfor det lønner seg å ha private, og ikke offentlige aktører. Foto:  AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
ET PRIVAT EKSEMPEL: I dag ble det klart at Oslo kommune bryter kontrakten med Adecco Helse. Petter Furulund mener dette viser hvorfor det lønner seg å ha private, og ikke offentlige aktører. Foto: AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  - Dette er en oppvekker for Adecco, og for deres konkurrenter. Hele bransjen legger merke til dette. Men jeg tror vi vil komme styrket ut av dette, sier Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service.  

I dag ble det klart at Oslo kommune avslutter kontrakten med Adecco Helse etter at det har kommet frem at Adecco har brutt arbeidsmiljøloven. 

Flere av deres ansatte skal ha jobbet ulovlig mye overtid og ikke fått overtidsbetalt.  

- Det er viktig å merke seg at kontrakter fra Oslo kommune og norsk lov ikke er veiledende. Det er ikke anledning til å fravike fra dette. Om man gjør det, så vil det få konsekvenser, sier byrådsleder Stian Berger Røsland til Dagbladet under en pressekonferanse i Oslo Rådhus i dag.    

Kommunen avbryter kontrakten for drift av Ammerudlunden sykehjem, og skal nå granske forholdene ved Midtåsen sykehjem.
Hvis de er like forholdene ved Ammerulunden lover byrådslederen å rydde opp snarlig.

- Et eksempel NHO-Furulund mener at Adecco-saken i Oslo kommune ikke viser svakheter ved privatisering - snarere tvert om:  

- Dette eksemplet viser hvorfor man skal bruke private aktører. Er det noe som ikke er som det skal være, så får man gjort noe med det. Når kommunen drifter for eksempel et sykehjem er kommunen både kunde, leverandør og arbeidsgiver — da er det vanskeligere å få ryddet opp, sier han til Dagbladet.

Oslo kommune vil fra i dag av overlate driften av Ammerudlunden til det kommunale foretaket Omsorg Oslo KF.

ANBUD ELLER GAMBLING: Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service blir skuffa om ikke Oslo kommune legger ut helsetjenestene ved Ammerudlunden sykehjem på et nytt anbud. - Å overlate virksomheten til et kommunalt foretak som har ligget brakk i flere år er virkelig gambling med de eldre på hjemmet, sier han.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ANBUD ELLER GAMBLING: Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service blir skuffa om ikke Oslo kommune legger ut helsetjenestene ved Ammerudlunden sykehjem på et nytt anbud. - Å overlate virksomheten til et kommunalt foretak som har ligget brakk i flere år er virkelig gambling med de eldre på hjemmet, sier han. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Furulunden synes dette er en dårlig løsning for kommunen - og for de eldre:  

- Jeg er meget misfornøyd og overrasket hvis Oslo kommune ikke sender dette ut på nytt anbud. Å overlate virksomheten til et kommunalt foretak som har ligget brakk i flere år er virkelig gambling med de eldre på hjemmet.       

- Ti ganger bedre Ifølge Furulund mener det private vil fortsette å være best i klassen:

 - Det er et veiskille for bransjen, og jeg tror man nå vil snu hver stein for å rydde opp, og være på vakt. Våre motstandere vil nok bruke det for hva det er verdt, men det er en del av livet.

- Jeg har spurt jurister om det finnet et firma som etterlever norsk lov 100 prosent. De sier det er krevende. Det unnskylder ingenting, men det private må være ti ganger bedre enn det offentlige fordi vi har lupen på oss og må leve med å være best i klassen, sier Furulund.   

BRYTER KONTRAKTEN: I dag informerte byrådsleder Stian Berger Røsland og helsebyråd Cecilie Brein om oppsigelsen av kontrakten med Adecco etter at sistnevnte har brutt arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRYTER KONTRAKTEN: I dag informerte byrådsleder Stian Berger Røsland og helsebyråd Cecilie Brein om oppsigelsen av kontrakten med Adecco etter at sistnevnte har brutt arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media