Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et eller annet skjedde klokka 14.45

Tre voksne og ett barn fortsatt savnet i Vesterålen. Eneste spor er to brutte mobilsamtaler. - De ga utrykk for at de var redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: To personer er funnet omkommet. Søket etter de to andre savnede som var om bord båten fortsetter for fullt, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt. Les de siste oppdateringene her.

Store letemannskaper har søkt i hele natt etter den 18,5 fots store fritidsbåten av typen Bella 572 som dro fra Melbu mellom klokken 13 og 14 torsdag formiddag med tre voksne og ett barn. Aksjonen fortsetter med uforminsket styrke utover morgenen.

Har du bilder eller informasjon om saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

Båten skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl i Vesterålen, en tur på fire nautiske mil som «tar ett kvarter, maks», sier vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

Pårørende varslet politiet i 21.20-tida. Nå, omlag 18 timer etter at de først skal ha lagt ut på turen, er mobildata det eneste sporet letemannskapene har å gå etter. Inkludert i dette er to samtaler i løpet av ett minutt som ble brutt - siste livstegn fra de savnede.

- Et eller annet skjedde klokka 14.45, men hva vet vi ikke. Ifølge de som snakket med dem på telefon skal de ha indikert at de var redde, sier Iversen til Dagbladet.  Siden denne samtalen har det ikke vært mulig å spore mobiltelefonene til de savna.

Værvarslinga for området i det aktuelle tidsrommet båten la ut antyder lett sørlig vind og «ikke noe som tyder på alvorlige forhold».

- Men her må vi ta forbehold for at det kan ha vært lokalt dårlig vær, sier Iversen.

I tillegg til to redningsskøyter og en fiskebåt er kystvaktskipet KV Barentshav satt inn i letingen. Ytterligere et kystvaktskip ble satt inn i morges. Sea King-helikopteret som har drevet søk gjennom natten har returnert til basen midlertidig for at besetningen skal få hvile. 

Spesialtrente privatflygere tilknyttet Norsk aeroklubb (NAK) vil avlaste og ta seg av søk fra luften inntil videre, opplyser HRS. Søkeforholdene beskrives som meget gode.

Hovedredningssentralen har et særlig fokus på strandsonesøk, i tilfelle båten - av type Bella 572 - kan ha greid å ta seg til land.

- Vi søker der overlevelsesmulighetene er størst når vi ikke har noen andre indikatorer på hva som kan ha skjedd, sier Iversen.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser at politiet har patruljer på begge sider av stedet båten skulle fram til, og at ulike havner sjekkes i tilfelle båten skal ha lagt til andre steder enn opprinnelig planlagt, melder NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media