Krigen i Ukraina:

- Et enormt behov for beskyttelse

Ukrainske flyktninger risikerer å bli ofre for vold, overgrep og menneskehandel. - Særlig kvinner er ekstremt utsatt, advarer Flyktninghjelpen.

HUMANITÆR KRISE: Ukrainske flyktninger strømmer nå til Polen etter at russiske styrker invaderte Ukraina torsdag 24. februar. Video: Becky Bakr Abdulla/Flyktninghjelpen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ved grenseovergangene mellom Polen og Ukraina har det ved flere ganger blitt meldt om kriminelle bakmenn som forsøker å utnytte situasjonen.

Becky Bakr Abdulla er medie- og kommunikasjonsrådgiver i Flyktninghjelpen. Akkurat nå befinner hun seg i Øst-Polen, nærmere bestemt i byen Lublin som ligger halvannen time unna grenseovergangen til Ukraina.

Dagen før Dagbladet snakket med henne, var hun i landsbyen Medyka like ved grenseovergangen mellom Ukraina og Polen. Her går den vanligste fluktruten fra krigen og til det østlige Polen.

Den daglige strømmen av mennesker virker ikke ha noen ende, og Abdulla beskriver hele situasjonen som ekstremt kaotisk.

- Det var tusenvis av mennesker der da jeg kom. Og for hvert minutt som gikk, kom det flere mennesker inn til byen. For det meste er det snakk om kvinner, barn og eldre. Samtidig forsøker både nasjonale og internasjonale aktører og frivillige å bistå med nødhjelp.

Abdulla forklarer at dette er den raskest økende masseflukten man har sett i dette århundret.

- Bare i løpet av ei uke har over en million mennesker lagt på flukt. Svært mange kommer til Polen som så langt har tatt imot over en halv million mennesker, utdyper hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer