- Et enormt prestisjenederlag

Arbeiderpartiet med hard dom etter Høyres OL-nei.

KRITISK: Ap's partisekretær Raymond Johansen er alt annet enn imponert over Oslo Høyre. 
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISK: Ap's partisekretær Raymond Johansen er alt annet enn imponert over Oslo Høyre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Høyre - etter et uvanlig langt gruppemøte onsdag kveld - landet på sitt nei til Oslo-OL, slo det ned som en bombe blant de øvrige partiene på Stortinget.

- Dette betyr spikeren i kista for OL, sa Arbeiderpartiets idrettspolitiske talsperson Rigmor Aasrud til Dagbladet bare minutter før det ble klart at Oslo kommune trekker søknaden om statsgaranti og statstilskudd.

Det burde ha skjedd for lenge siden, mener Ap-politikeren.

- Prosessen har vært kritikkverdig. Regjeringen burde ha stanset dette lenge siden, sier Aasrud, og viser til at idretten har brukt uhorverlig mye penger, tid og krefter på søknadsprosessen.

- Kvalitetssikringsrapporten var jo klar i desember, sier hun.  

- Prestisjenederlag Partisekretær Raymond Johansen, som blir partiets byrådslederkandidat i Oslo til neste års kommunevalg, er heller ikke imponert.

- Dette vitner om dårlige ledelse fra Oslo Høyre, som har gått på et enormt prestisjenederlag. De har sittet med makta i Oslo i 18 år, og så klarer de ikke overbevise sin egen regjering eller sine egen stortingsgruppe om at regjeringen i det hele tatt skal realitetsbehandle saken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer