Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et eselhode foran

John Kerry er i føringen. De siste meningsmålingene fra delstatene viser at han leder på George W. Bush - både i valgmannsstemmer og med 47 mot 46 prosent på landsbasis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TAMPA, Florida (Dagbladet): Selv om demokratene og John Kerry ledet i går, er valget på ingen måte avgjort. I flere av delstatene er det helt umulig å skille Kerry og Bush. I Arkansas, Colorado, Hawaii og New Jersey er det helt likt på prosentpoenget.

Det eneste som synes helt sikkert er at George W. Bush vinner 20 delstater og 168 valgmannsstemmer.

Marginalt forsprang

Bush ledet knapt i går i seks delstater. De har til sammen 51 valgmannsstemmer. Men det er så jevnt at Bush risikerer å tape i Arizona, Iowa, Missouri, Nevada, Virginia og Vest-Virginia.

John Kerry vinner klart i ti delstater og i Washington DC. Til sammen gir det 153 valgmannsstemmer.

Kerry leder marginalt i ti andre delstater.

I Florida, Michigan, Minnesota, New Hampshire, New Mexico, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Washington og Wisconsin kan begge vinne, selv om Kerry i går hadde et lite forsprang.

Reuters/Zogbys landsomfattende meningsmåling, som er tatt opp fra 27. til 29. oktober, viser at John Kerry nå får 47 prosent, mens president George W. Bush får 46 prosent.

Bush pop i skolene

De siste målingene på landsbasis har vært helt jevne. I en måling leder Bush og i neste Kerry, før Bush igjen har hatt et lite forsprang.

I går kom også resultatene fra et landsomfattende skolevalg. Over tre millioner studenter har avgitt stemme. Bush fikk 50 prosent, mens Kerry ble foretrukket av 42 prosent av studentene.

Amerikanske valgeksperter er enige i at Florida er nøkkelstaten. Den som vinner solskinnsstaten - med 27 valgmannsstemmer - blir trolig president.

Selv om Kerry ledet på siste måling er det helt åpent hvem som vinner. Spørsmålet i Florida er hvor mange som kommer til å avgi stemme. Blir det høy oppmøteprosent, tror ekspertene at Kerry vinner. Over 1,5 millioner nye velgere har registrert seg for å stemme bare i Florida. Bush brukte gårsdagen i Florida.

Kerry forsetter stemmejakten i Florida i morgen, mens Bushs program for i dag søndag er foreløpig ikke klart.

<B>JOHN KERRY:</B> Med et lite forsprang på George W. Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media