Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et fantastisk, lite under

Men prinsen større enn ventet, sier Kronprins Haakon Magnus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kronprins Haakon Magnus var strålende blid da han møtte pressen på Rikshospitalet lørdag ettermiddag.

- Vi har fått en sønn. Han er 52 centimeter lang og veier 3,944 kilo, sa han med et smil.

Kuttet navlestrengen

Kronprinsen konkluderer med at sønnen er litt større enn han hadde ventet seg. Og selve fødselen gikk raskere.

- Vi våknet i halv sju tida, og var her halv åtte. Forrige gang hadde vi en ganske lang hjemmeperiode før vi kom hit til sykehuset, sa kronprinsen.

Selv hadde han tippet fødselen skulle skjedd for en uke siden, men forsikret om at overtiden ikke bød på problemer.

- Det tok bare litt lenger tid enn ventet.

Han var rolig da han møtte pressen, og innrømmet at selv om adrenalinet pumpet under selve fødselen, så var det enklere denne gangen enn sist. Han var selv med på å kutte navlestrengen.

ENDELIG: Haakon Magnus kunne endelig fortelle om fødselen, men lot seg lure av fotografene til å antyde lengden, noe han konsekvent nektet å gjøre da Ingrid Alexandra ble født. Riktig nok forklarer han her den ekstra lange ventetida, men bildet har vært jaktet av fotografene helt siden faren Kong Harald viste lengden da Haakon Magnus ble født. Foto: Scanpix
ENDELIG: Haakon Magnus kunne endelig fortelle om fødselen, men lot seg lure av fotografene til å antyde lengden, noe han konsekvent nektet å gjøre da Ingrid Alexandra ble født. Riktig nok forklarer han her den ekstra lange ventetida, men bildet har vært jaktet av fotografene helt siden faren Kong Harald viste lengden da Haakon Magnus ble født. Foto: Scanpix Vis mer

Oppe men sliten

Haakon Magnus forteller at kronprinsesse Mette-Marit allerede er oppe av sykesengen. Men de reiser ikke hjem til Skaugum før legene tilrår.

- Hun er oppegående selv om hun trenger litt hviletid. Hun var kjempeflink, det ser jo skikkelig vondt ut, sa kronprinsen.

Om barnet kunne han ikke annet si enn at det var et fantastisk lite under.

- Han er litt større enn Ingrid Alexandra var. En utrolig fin liten gutt.

Omsorgsfull

På spørsmål hvem sønnen lignet mest på var han usikker.

- Det synes jeg er så vanskelig å si. En god del av prinsessa, og en god del av meg, sa han med et smil.

Kronprins Haakon forteller at de har fått en rekke gratulasjoner allerede både fra inn og utland. Hele familien er informert, og hjemme venter Marius og prinsesse Ingrid Alexandra spent.

- Marius er en omsorgsfull og fin storebror, og det vil helt sikkert Ingrid Alexandra bli som storesøster, sa kronsprinsen.

Nå vil de sette av tid til familielivet de neste månedene, og ha minst mulig på det offisielle programmet.

Jubileumsbarn

Hva den lille prinsen skal hete ville han ikke ut med. Og avgjørelsen var heller ikke hundre prosent tatt ennå, kunne kronprinsen avsløre.

- Vi har fått tenkt litt på navnet, så det er ganske klart. Og nå som vi fikk en uke ekstra er vi godt forberedt på hjemmefronten, sa han.

Kronprinsen er også glad for at sønnen ble født helt på tampen av hundreårsjubileet for kongefamilien i Norge, men gjorde det klart at det ble helt tilfeldig.

- Han kunne ha blitt født noen uker senere, og da hadde det vært 2006. Men det er hyggelig å se kontinuiteten i familien, men det var ikke planlagt, sa den stolte faren til pressen.

Tar bildene selv

Haakon Magnus kunne fortelle at Norge snart får se bilder av den lille prinsen.

Han planlegger å ta bildene selv, slik han gjorde da Ingrid Alexandra ble født.

- Men det blir vel ikke i dag tror jeg. Vi får se. Men det er vel litt av hensikten at dere får de så raskt som mulig, sa han til det fremmøtte pressekorpset.

STRÅLTE: Kronprinsen var naturlig nok i strålende humør, og lover å ta bilder av den lille prinsen for å vise ham frem for det norske folk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!