- Et farlig utspill

Kripos-sjef Arne Huuse sa etter dørvaktdrapne i Moss at «prisen for å integrere utlendinger i Norge begynner å bli farlig høy». NOAS mener utspillet er farlig, og beskylder Huuse for å ikke vite hva som skjer i norsk innvandringspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et i intervju i VG krever Kripos-sjefen innstramninger i innvandringspolitikken, og vil gjerne ha mulighet til å avvise busslaster med øst-europeiske asylsøkere ved grensen.

Generalsekretær Morten Tjessem i NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) mener Kripos-sjefen ikke vet helt hva han snakker om.

- Tilstrømingen fra Øst-Europa har oppstått de siste to årene, men er i ferd med å minke. Dette er et problem utlendingsforvaltningen er i ferd med å løse. Dette viser at Huuse faktisk ikke har greie på hva som skjer, sier Tjessem til Dagbladet.

NOAS-sjefen mener Kripos-sjefen nører opp under farlige holdninger, og at det kan virke mot sin hensikt.

- Isolasjon og motsetninger er jo en av årsakene til den volden Huuse vil til livs. Årsakene til vold er mye mer sammensatt enn slike fiendebilder Huuse nører opp under. Dette er en farlig holdning, og et farlig utspill. Det er jo bare å se på utviklingen i Danmark.

Politidirektoratet er også avvisende til Huuses utspill.

- Det får stå for Huuses egen regning, sier assisterende politidirektør Knut Smedsrud til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå inn på hvorvidt Huuse kan ha et politifaglig poeng.

- Politidirektoratet forholder seg til den innvandringspolitikk regjeringen til enhver tid fører, sier han.