Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et flertall av det norske folk tror Støre blir statsminister

Hadde blitt rødgrønt flertall om valget var i dag.

STATSMINISTER?: I en meningsmåling for TV 2 svarer 51,4 prosent at de tror Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STATSMINISTER?: I en meningsmåling for TV 2 svarer 51,4 prosent at de tror Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling for TV 2 svarer 51,4 prosent at de tror Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget. Men Erna Solberg har ikke gitt opp håpet.

Den nåværende statsministeren får 44,1 prosents oppslutning, mens 4,5 prosent av en eller annen grunn tror at det blir en helt annen enn de to som havner som norsk statsminister etter høstens valg.

- Jeg tenker dette reflekterer meningsmålingene for tiden hvor det er et knapt rødgrønt flertall, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

De siste meningsmålingene har vist at det ville blitt et rødgrønt flertall på Stortinget hvis det hadde vært valg nå, men samtidig har Ap gått tilbake i oppslutning på partimålingene, som domineres av en voldsom framgang for Senterpartiet.

- Nå er det min jobb å få folk til å stemme på borgerlige partier til valget slik at de begynner å tro på at det kan være meg som er statsminister etter valget og at vi får et flertall på Stortinget som ikke ønsker et regjeringsskifte, sier Solberg.

(NTB)