Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump om Russland-forbindelse:

- Et forsøk på å dekke over Clintons mange tabber

Angriper også amerikansk etterretning og media.

ANGRIPER HILLARY: Donald Trump har fått en ny skandale å hanskes med etter avsløringen om at sentrale personer i hans valgkampanje skal ha hatt jevnlig kontakt med russiske myndigheter. Han responderer med å angripe etterretningen, media - og Hillary Clintons kampanje. Foto: REUTERS/Rick Wilking
ANGRIPER HILLARY: Donald Trump har fått en ny skandale å hanskes med etter avsløringen om at sentrale personer i hans valgkampanje skal ha hatt jevnlig kontakt med russiske myndigheter. Han responderer med å angripe etterretningen, media - og Hillary Clintons kampanje. Foto: REUTERS/Rick Wilking Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt kunne New York Times avsløre at medlemmer Trump-kampanjen gjentatte ganger hadde hatt kontakt med russiske myndigheter under valgkampen mot Hillary Clinton. Kontakten skal ha blitt avslørt ved hjelp av telefonavlytting.

Nøyaktig hva denne kommunikasjonen har gått ut på er uvisst, men CNN skriver at sentrale personer i Trumps kampanje skal ha vært i "konstant kontakt" med russiske myndigheter under valgkampen.

Trump har mange ganger tidligere valgt å gå til motangrep ved hjelp av Twitter, og denne morgenen er intet unntak.

Angriper Hillary

Denne gangen er det Hillary Clinton og hennes kampanje som får Twitter-kanonen rettet mot seg. Trump mener nemlig at oppstyret rundt forbindelsen med Russland er et forsøk på å dekke over de feilene som ble begått av hennes kampanje.

"Dette tullet om en forbindelse til Russland er bare et forsøk på å dekke over de mange tabbene som ble begått av Hillary Clintons tapende kampanje".

Trump lot heller ikke muligheten til å ta i bruk begrepet "falske nyheter" gå i fra seg. En time i forkant tvitret han:

"Falske nyheter-mediene tar helt av med konspirasjonsteoriene og det blinde hatet. @MSNBC og @CNN er umulig å se på - @foxandfriends er fantastisk!"

Russland avviser kontakt

Dermed avviser både Donald Trump og Russland at det har vært noe kontakt under valgkampen. Russland gikk tidligere i dag ut og benektet at informasjonen New York Times sitter på er korrekt.

- Dette er en avisartikkel som ikke er basert på noen fakta, hevder regjeringens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Dette er den virkelige skandalen

Opplysningene om kontakten mellom Trump-kampanjen og Russland stammer fra anonyme kilder i amerikansk etterretning og politi, som også får høre det av Trump:

"Informasjon blir gitt ulovlig til feilende @nytimes og @washingtonpost av etterretningsmiljøet (NSA og FBI?). Akkurat som Russland", skriver Trump på Twitter.

Senere skrev han at han mener at dette er den virkelige skandalen; at "klassifisert informasjon blir gitt ut ulovlig av "etterretningen" som om det skulle vært godteri".

Sean Spicer, pressetalsmann ved Det hvite hus, hevdet nylig at det ikke var noen kontakt mellom Trumps valgkamp og russerne under valgkampen. Også andre betrodde Trump-medarbeidere har tidligere benektet enhver kontakt med Moskva.

Amerikansk etterretning begynte avlytting rundt samme tid som de fant bevis for at Russland forsøkte å forstyrre presidentvalget ved å hacke Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC). Tidligere er det sagt at målet med hackingen skal ha vært å undergrave den amerikanske allmennhetens tillit til den demokratiske prosessen og hjelpe Donald Trump med å vinne valget ved å sverte Hillary Clinton.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling