Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et forsøk på å skremme hjelpere bort

Danmarks regjering fordømmer angrepet på utenriksminister Jonas Gahr Støre og hans følge i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks regjering fordømmer angrepet på utenriksminister Jonas Gahr Støre og følget hans i Kabul.

- Regjeringen fordømmer på det kraftigste terrorangrepet på den norske utenriksminister og andre uskyldige. Det er et feigt angrep som understreker at trusselen fra Taliban er reell og uforutsigbar, sier utenriksminister Per Stig Møller i en uttalelse fra det danske utenriksdepartementet.

- Men det er også et signal om at Taliban nå forsøker å skremme vekk alle som vil hjelpe Afghanistan. Talibans mål er å ta makten og gjeninnføre terrorpolitikken sin mot omverdenen. Det må og skal ikke lykkes for dem. Det danske engasjement står fast.

- La meg også uttrykke stor medfølelse med de rammede og deres familier i og utenfor Norge, som er vår nære allierte, sier Per Stig Møller.

(NTB)

-VIL GJENINNFØRE TERRORPOLITIKKEN: Angrepet er Talibans forsøk på å skremme vekk utenlandske hjelpere, sier den danske utenriksministeren Per Stig Møller i en uttalelse fra regjeringen. Arkivfoto: SCANPIX
-VIL GJENINNFØRE TERRORPOLITIKKEN: Angrepet er Talibans forsøk på å skremme vekk utenlandske hjelpere, sier den danske utenriksministeren Per Stig Møller i en uttalelse fra regjeringen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media