HAR FUNNET KAMERA:  Politiet på Grønland har funnet et kamera blant nordmennenes ting. De tror de savnede nordmennen forsøkte å krysse elven allerede 4. august. Foto: Ulrik Bang
HAR FUNNET KAMERA: Politiet på Grønland har funnet et kamera blant nordmennenes ting. De tror de savnede nordmennen forsøkte å krysse elven allerede 4. august. Foto: Ulrik BangVis mer

Et fotografi kaster nytt lys over forsvinningen

Politiet tror nordmennene prøvde å krysse elva allerede for en uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NUUK (Dagbladet): Politiet har funnet et kamera blant tingene til de tre norske mennene som frykte omkommet på Grønland. Det siste bilde kan nå kaste nytt lys over tragedien.

- Vi har undersøkt et kamera som er funnet blant tingene deres og vi kan se at det siste bildet er tatt den 4. august. Så vi går ut fra at de forsøkte å krysse elven allerede 4. august, sier visepolitimester i Nuuk, Morten Nielsen til Dagbladet.

Det er fire dager før Tormod Aniksdal (25), Jonas Reiestad (31) og Magnar Haarr (25) ble meldt savnet, og tre dager før de skulle ha møtt guiden sin.

Ifølge visepolitimesteren viser bildet elven et lite stykke høyere opp enn der nordmennenes sekker og avdøde Aniksdal ble funnet. Restene av en provisorisk flåte lagt av flytemadrasser, tau og grener er også funnet.

- Vi har så langt undersøkt hele området fra der bildet er tatt og ned til fjorden med helikopter. De stedene det er mulig å ferdes til fots har vi også undersøkt med hundepatruljer, men vi har ikke funnet noe mer, enda, sier Nielsen.

Vannet i elvene er svært uklart flere steder, det bidrar til å gjøre det vanskelig å se om det ligger noe i vannet. Fortsatt er det ikke avgjort om søkene etter de tre skal fortsette i dag. Politiet i Søndre Strømøy vil avgjøre dette i løpet av kort tid.
Den norske gruppen som kom ned i natt, har da et håp om å få bli med på letearbeidet.