- Et fryktelig mareritt

SANDNESSJØEN (Dagbladet): Et fryktelig mareritt for sykehuset, en ufattelig tragedie for foreldrene. - En rystende opplevelse, dette vil prege oss i mange år, sier overlege Bjørn Haug ved Sandnessjøen sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Brønnøysund ble det holdt en minnestund for barnet i går. Sykehuset sendte blomster.

- Men vi føler en enorm maktesløshet. Ikke noe kan gi dem barnet tilbake, sier fungerende direktør Lars Inge Ingebrigtsen og overlege Bjørn Haug.

- Det går knapt en dag uten at vi tenker på konsekvensene av feilbehandling. Det er som en vond drøm at nettopp det kan ha skjedd med verst tenkelig utfall, sier sykehusledelsen.

En assistentlege og en sykepleier behandlet den lille gutten med falsk krupp, en ufarlig lidelse, da tragedien skjedde. En av dem er nå sykmeldt, den andre hadde fri i går. Politiet har gitt dem status som mistenkt.

Sykehusets ledelse vil ikke dømme noen, nå er de mest opptatt av å ta vare på sine ansatte og gi pasientene trygghet.

- Vi legger alle kort åpne, og er glade for at vi har et system som både avklarer hva som faktisk skjedde og som ivaretar interessene til foreldrene, sier direktør Ingebrigtsen.

Det er viktig for den familien at vi gjør alt vi kan for å oppklare det som faktisk skjedde. Alt annet er underordnet, sier direktøren.