- Et fullstendig vrengebilde av virkeligheten

Private driftsoperatør av asylmottak tar til motmæle mot Norsk Folkehjelp.

PROVOSERT: Administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, den største private driftsoperatøren av asylmottak, har latt seg provosere av Norsk Folkehjelp. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PROVOSERT: Administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, den største private driftsoperatøren av asylmottak, har latt seg provosere av Norsk Folkehjelp. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg syns det er helt utrolig at generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp, som er et oppgående menneske i så mange andre sammenhenger, har sagt dette. Norsk Folkehjelp må takke seg selv for den posisjonen de har i mottaksmarkedet og ikke skylde på andre!  

Kraftsalven smeller fra administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero Norge AS, som er Norges største private driftsoperatør av asylmottak.

Han reagerer kraftig på generalsekretærens forklaring på den rødgrønne privatiseringen av asylmottakene, som Dagbladet omtalte på mandag. Nå er nær 80 prosent av alle asylmottak drevet av private, kommersielle aktører. Og privatiseringen har skutt fart under de rødgrønne - stikk i strid med regjeringens uttalte politikk om en tredeling mellom private, offentlige og ideelle aktører.

- Helt på randen - Vi er helt på smerteterskelen, enkelt og greit. Det kan ikke være meningen at ideelle organisasjoner skal subsidiere norsk asylpolitikk, sa Tørres til Dagbladet i mandagens avis.  

Hun mener frivillige aktiviteter, språkopplæring og lokalt inkluderingsarbeid ikke verdsettes i stor nok grad i  anbudsrundene. De private driftsoperatørene priser derfor ut de ideelle og offentlige på lønns- og pensjonskostnader, ifølge Tørres. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer