- Et fyrtårn for næringslivet

Regjeringen redder Hurtigruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Hurtigruta får en tilleggsbevilgning på 125 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet. Pengene skal brukes på statlige kjøp av sjøtransporttjenester på strekninga Bergen-Kirkenes. Det kunngjorde samferdselsminister Liv Signe Navarsete på en pressekonferanse i kveld.

Regjeringen går inn og dekker utleggene Hurtigruta har i forbindelse med den pålagte miljøavgiften for utslipp av Nitrogenoksider (Nox-avgiften). Beløpet kompenserer selskapets avgiftsbetaling i 2007 og første halvdel i 2008. 

Den rødgrønne regjeringen redder dermed Hurtigruta som har slitt med store økonomiske problemer på grunn av for høy gjeld og store driftsutgifter.

- Hurtigruta er viktig både transportøkonomisk og for reiselivsnæringen. Skipstjenesten er et godt tilbud til folk bosatt på kysten, samtidig som det er et spennende reisetilbud. sier Navarsete til Dagbladet.no. 

Columbi-egg

På spørsmål om Hurtigruta er et viktig flaggskip regjeringen ikke vil ofre, sparer ikke Samferdselministeren på maritime sammenligninger:

- Hurtigruta er et fyrtårn for næringslivet. Pakken fra regjeringen er et Columbi-egg ikke så mange andre tilbyr, sier Samferdselministeren tilfreds.  Godt fornøyd

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer