- Et gedigent feilgrep

Tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen (H) får skylda for at Kjell Inge Røkke slapp til en større del av fiskefatet i nord.

LUDVIGSEN-HJELP: Her er tidligere fiskeriminister for Høyre, Svein Ludvigsen, sammen med Kjell Inge Røkke, begge i kjeledress for anledningen. Året er 2003 og den nye fabrikken til Norway Seafoods i Hammerfest ble åpnet. Foto: Ole Magnus Rapp / Aftenposten / NTB Scanpix
LUDVIGSEN-HJELP: Her er tidligere fiskeriminister for Høyre, Svein Ludvigsen, sammen med Kjell Inge Røkke, begge i kjeledress for anledningen. Året er 2003 og den nye fabrikken til Norway Seafoods i Hammerfest ble åpnet. Foto: Ole Magnus Rapp / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå åpen krig mellom regjeringen og Aker Seafoods-eier Kjell Inge Røkke. Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har, etter massivt påtrykk nordfra, sendt ut på høring et forslag som vil skjerpe Røkkes forpliktelser til å levere fisken til land. Røkke har svart med et frontalangrep.

I en Brennpunkt-dokumentar på NRK denne uka, sa Røkke:

- Regjeringen er direkte uansvarlige, så uansvarlige at jeg gremmes, du vet ikke om du skal le eller gråte.

Samtidig roser han tidligere fiskeriminister fra Høyre, Svein Ludvigsen:

- Han lyttet til oss, han prøvde å gjøre det han mente var riktig. Og selv om det ikke var populært i alle leire, så var det det ansvarlige og riktige å gjøre.

- Ludvigsen gjorde et feilgrep, sier jusprofessor ved Norges fiskerihøgskole i Tromsø, Peter Ørebech.

- En gedigen tjeneste I 2003 lempet daværende fiskeriminister Svein Ludvigsen på forpliktelsene Røkke var bundet av. Tidligere var han pliktet til å levere fisken som ble hentet opp av Aker Seafoods-trålerne til landanleggene på land. Denne leveringsplikten erstattet Ludivgsen med en tilbudsplikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer