Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et gledelig krav fra Martine-etterlystes far

Viser at presset virker. - Vi møtes i Oslo tingrett, sier initiativtaker Michael Tetzschner (H).

 - EN GLEDE:  Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) er svært tilfreds med responsen på henvendelsen til forretningsforbindelsene til far til Martines etterlyste drapsmann. ARKIVFOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
- EN GLEDE: Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) er svært tilfreds med responsen på henvendelsen til forretningsforbindelsene til far til Martines etterlyste drapsmann. ARKIVFOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): - Det er med glede vi fikk dette kravbrevet fra Shaher Abdulhaks utmerkede advokatfirma Peters and Peters. 

- Det betyr at presset fra norske politikere er i ferd med å nå fram i Martine-saken til den som kan påvirke den antatte drapsmannen i Martine-saken til å etterkomme internasjonal arrestordre og melde seg for Scotland Yard, sier stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) til Dagbladet.

Her er hele brevet til de norske parlamentarikerne.

Det var Tetzschner som tok initativ til å få representanter for samtlige partier på Stortinget før jul til å kontakte de store internasjonale forretningspartnerne til drapsetterlyste Farouk Abdulhaks styrtrike forretningsfar, Shaher Abdulhak.

Det første signalet kom kjapt fra det tyske Daimler AG-konsernet.

Mercedes og Xerox Shaher Abdulhak får ikke fornyet Mercedes-agenturet for Midtøsten når gjeldende avtale utløpet i september i år.

Og nå er det tegn til at mektige Xerox er inne på samme tanker etter at norske parlamentarikere har oppfordret til «etisk handel».

- Hva svarer dere på kravet om erstatning og oppreisning ?

- Vi har snakket om saken på Stortinget i dag, og brevet tilbake til forretningsmannens advokatfirma blir ikke klart i dag. Men konklusjonen er klar:  vi går ikke i noen forhandlinger.  Hvis Abdulhak mener alvor, møtes vi i Oslo tingrett, sier Tetzschner til Dagbladet.

- Korrupsjon og rømmehjelp I brevet, som er adressert til Tetzschner, Geir Jørgen Bekkevold (Krf), Trine Schei Grande (V), Gjermund Hagesæter (Frp), Ola Borten Moe (Sp), Heiki Holmås (SV) og Håkon Haugli (Ap), krever far til den drapsetterlyste at de norske politikerne trekker tilbake en rekke opplysninger han oppfatter som injurierende: korrupsjon, uetisk forretningsdrift og å hjelpe sønnen til å rømme fra Storbrtiannia etter drapet på Martine Vik Magnussen for snart tre år siden.

Martines far, siviløkonom Odd Petter Magnussen, hadde kartlagt noen av de store, internasjonale forretningsforbindelsene til Shaher Abdulhak - en av Jemens og regionens rikeste forretningsmenn.

De norske parlamentarikerne anmodet blant andre produsentene bak store merkenavn som Coca Cola, Mercedes Benz, Whirlpool, Xerox og vaskemiddelleverandøren Clorox om å bryte forretnignsforbindelsene med Abdulhaks selskaper hvis han ikke medvirker til at sønnen Farouk drar tilbake til Storbritannia og stiller for retten i en drapssak.

- Hvor mye penger forventer Shaher Abdulhak å få i erstatning fra dere?

- Det er ikke spesifisert, og vi kommer ikke til å møte til noen forhandlinger. Men kravet komemr fra en av de rikeste mennene i Jemen, og som er vant til å få det som han vil og som åpenbart ikke  bryr seg om hva opinionen mener. Akkurat den holdningen bærer også dette kravet bud om, sier Michael Tetzschner til Dagbladet.

Traff broren I den ny boka «Martine. Jakten på rettferdighet» forteller forfatter Marianne Vikås om sin jakt på drapsetterlyste Farouk Abdulhak.

Han skal ha base på en av familieeiendommene i Jemen, som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

Han skal ha flere identiteter og pass, og er blant annet sett i Egypt og Dubai.

Forfatteren traff etterlystes bror på en nattklubb nord i Egypt med avtale om å «snakkes om et par dager».

Men hun var svært lite velkommen da hun ringte på kontoret til Abdulhak-familiens forretningsimperium i Kairo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media