Fadderuka i Oslo:

Et glimt av frihet

Når sommeren snart er ved veis ende, betyr det studiestart for tusenvis av nye studenter. Etter en vår med strenge coronarestriksjoner, er det mange av studentene som endelig nyter å feste.

FROGNERPARKEN: Det nærmer seg studiestart for de fleste av studentene i Oslo. Dagbladet møtte sykepleierstudent Bjørnar Borgen Flaten (19) under et rebusløp med faddergruppen i Frognerparken onsdag 18. august. Reporter: Emma Victoria Hegnar / Dagbladet. Video og redigering: Magnus Paus / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): - Det har vært noen måneder med restriksjoner, men nå føler jeg at man lever litt mer fritt. Det er veldig deilig, selv om man må ta hensyn til smittevernreglene.

Det sier Marthe Wang (19) til Dagbladet, som nettopp har startet på sykepleierstudiet ved VID vitenskapelige høgskole.

Onsdag er hun ute i Frognerparken med resten av den nye klassen sin for å bli kjent, feste, og kjenne på følelsen av en ny epoke i livet.

- Det er veldig deilig å føle at man går tilbake til en litt mer normal hverdag, sier hun.

Bassen fra høyttalere durer gjennom Frognerparken, og gjenger på 20, 50, og kanskje enda litt flere, er samlet som saueflokker rundt på de store gresslettene.

Blant dem er det noen som har fargede T-skjorter. Noen av T-skjortene er lyseblå, andre er gule, lilla eller røde. Alle har de et print med logoene til de forskjellige universitetene og høyskolene i Oslo.

Det er fadderne som har i oppgave å ønske alle de nye studentene velkommen til studiestart.

Fjerde smittebølge

På denne tiden av året er det mange spente på nye utfordringer som venter. Når høsten banker på døra, betyr det studiestart for tusenvis av studenter over hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer