Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et godt forslag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En arbeidsgruppe foreslår for Finansdepartementet at bilavgiftene nyanseres i forhold til hvor miljøvennlig bilen er, skriver Aftenposten. En tilsvarende ordning finnes allerede i de fleste andre land. EU-kommisjonen anbefaler også at kjøpsavgiftene reduseres til fordel for drivstoffavgifter og årsavgifter. Dermed vil bilbruken kunne styres i mindre forurensende retning.
  • Bilen lar seg ikke engang tenke bort fra vår moderne verden. Dens allestedsnærværelse og nødvendighet må imidlertid ikke gjøre oss blinde for de betydelige omkostningene vi betaler, blant annet i form av miljøforurensing. Vi vil derfor håpe at den miljøvennlige bilavgiften blir vedtatt, og videre at dette bare er ett skritt på samme vei. For NAF mener forslagene har dårlig miljøprofil. Det er lett å endre på - særlig når NAF selv så klart går i bresjen for mer miljøvennlig bilpark og bilbruk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media