- Et halvt år før jeg var bra

Arne Kristiansen har vært jevnlig legebehandlet på grunn av hudproblemer under arbeid i Romeriksporten. Nå føler han seg frisk. - Det tok et halvt år før jeg var bra, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nerveskader og hudproblemer er registrert på arbeidere i Romeriksporten. Men bare hudproblemer kan med sikkerhet knyttes til arbeid med tetningsproduktet Rhoca-Gil.

Rapporten fra bedriftslege Stein Brudal ble presentert i går. Sju tilfeller av skader på nervesystemet og fire tilfeller av hudplager er meldt til Arbeidstilsynet.

Registrerte skader på nervesystemet ble i går beskrevet som meget beskjedne. Og det er ikke påvist at skadene skyldes arbeid med tetningsstoffet Rhoca-Gil.

Salve

Arne Kristiansen merket tidlig problemer med huden da han jobbet med tetningsstoffet Rhoca-Gil. Han fikk utslett og kløe.

- Jeg ble bedre da jeg var hjemme i friuker. Så snart jeg var tilbake i tunnelen, fikk jeg problemer. Og etter at jeg sluttet arbeidet med Rhoca-Gil forsvant problemene gradvis, sier Arne Kristiansen.
Han jobber ikke i Romeriksporten lenger. Han arbeider fortsatt for SRG - men med en tunnel knyttet til Drøbak-forbindelsen.

Plagene med huden dukket ifølge han sjøl opp i Romeriksporten, under tetningen med Rhoca-Gil.

- Det rant over meg, sier Arne Kristiansen om arbeidet han utførte med middelet som seinere har vist seg å være skummelt.

Følges opp

Helse-, miljø- og sikkerhetsleder i SRG, Madeleine Skjølås, sier til Dagbladet at arbeiderne med hudskader anses som friske. Men påpeker at en har fått påvist allergi og vil derfor bli plaget igjen om han på ny arbeider med Rhoca-Gil/akrylamid.