Et halvt tonn marihuana forsvant. Ble spist av mus, hevder politimenn

Nå har de fått sparken.

Illustrasjonsfoto: Mitch M / Shutterstock / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Mitch M / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Åtte politimenn fra Argentinas hovedstad Buenos Aires må nå se seg om etter ny jobb etter at over et halvt tonn marihuana er forsvunnet fra et lager for beslag. Tjenestemennenes forklaring: Stoffet ble spist av mus, melder The Guardian.

Ny sjef oppdaget svinn

Det enorme svinnet ble avdekket under en rutineinspeksjon av lageret, som ligger i forstaden Pilar, nordvest for sentrum av hovedstaden. For to år siden ble 6000 kilo cannabis stuet vekk der - men under inspeksjonen var det bare 5460 kilo igjen.

Mistanken falt raskt på tidligere politisjef Javier Specia, som forlot sin stilling i april i fjor, uten å undertegne lista over marihuanabeslaget. Det var hans etterfølger Emilio Portero som oppdaget svinnet og varslet politiets enhet for intern gransking.

Specia og tre av hans medarbeidere ble innkalt til dommeravhør, og alle hadde samme forklaring: Den forsvunne marihuanaen ble spist av mus.

- Ville funnet muselik

Politiets tekniske etterforskere festet ikke særlig lit til denne forklaringen; under sitt vitnemål forklarte de at selv en stor mengde mus neppe kunne ha satt til livs så mye cannabis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer