- Et hån mot arbeidsfolk

Carl I. Hagen mener den avgåtte Statoil-sjefens millionfallskjerm er «hårreisende og et hån mot vanlige arbeidsfolk». Nå vil han kaste styret i det statseide selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet ber nå regjeringen om å kaste Statoils styre etter avsløringene om tidligere konsernsjef Harald Norviks etterlønns- og pensjonsavtale. Norvik, som måtte gå etter store overskridelser i forbindelse med Åsgård-utbyggingen, er sikret 1 452 000 kroner i årlig lønn/pensjon ut livet.

Frp krever også at det skal gis nye instrukser om hvilken politikk styret skal følge når det gjelder lederlønn og fallskjermer.

- En skyhøy lønn fram til pensjonsalder seks-sju år senere og deretter en skyhøy pensjon for en sjef som selv sier opp sin stilling, er hårreisende og en hån mot vanlige arbeidsfolk, særlig når det er snakk om en hundre prosent eid statsbedrift, mener de tre Frp-representantene.

Hagen og hans partifeller skriver at det er lite nasjonalforsamlingen og regjeringen kan gjøre hvis aksjonærene i en privateid, børsnotert bedrift vil opptre uklokt, samt sløse vekk penger. Men når det gjelder en statsbedrift, der regjeringen utøver aksjonærmakten på vegne av det norske folk, de egentlige eierne, medfører det en moralsk plikt for Storting og regjering til å reagere, heter det.

- Enkelte mener at Statoil bør være eid av staten for å sikre en samfunnsmessig forsvarlig styring med selskapet. Nå er det altså avslørt at det er det stikk motsatte styret i Statoil bedriver, mener Hagen og hans partifeller.

(Dagbladet :på nettet)

BER JENS TA STATOIL: Carl I. Hagen mener rejgeringen bør kaste Statoil-styret for å få selskapets lederlønninger under kontroll.