Hadia Tajik

- Et hardt smell i asfalten

Tidligere Ap-topp Hadia Tajik forteller om ei tøff tid da hun gikk fra å være en av Norges mektigste til ordinær stortingspolitiker. Nå føler hun at hun er ferdig med saken, men er taus om nye verv.

FALL: Hadia Tajik gikk fra å være Norges mektigste kvinne til å bli menig stortingsrepresentant på få uker. Hun beskriver det som et smell i asfalten. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
FALL: Hadia Tajik gikk fra å være Norges mektigste kvinne til å bli menig stortingsrepresentant på få uker. Hun beskriver det som et smell i asfalten. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det var et hardt smell da jeg traff asfalten, men jeg måtte stole på at jeg var sterk nok til å reise meg igjen, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Tajik har opplevd et av de dypeste fallene i norsk politikk i nyere tid. Hun var nestleder i Norges største parti, og ble av mange sett på som en mulig arvtaker som partileder. Samtidig var hun «superminister» for Ap's merkesaker i arbeids- og sosialpolitikken.

I 2021 kåret Kapital henne til Norges mektigste kvinne. I år er ikke Tajik nevnt på listen med 100 navn.

- Tåler det

Etter et massivt medietrykk som følge av pendlerboligsaken, måtte hun i mars trekke seg som både statsråd og nestleder, og gikk inn i rollen som menig stortingsrepresentant. Tajik var sykmeldt i flere uker etter saken.

På forespørsel fra Dagbladet, sier Ap-profilen ja til å snakke ut om det dype fallet og hvordan hun ser på dramaet nesten ni måneder seinere.

- Jeg er en offentlig person, og tåler kritisk oppmerksomhet. Det er ikke min oppgave å gi terningkast til denne mediedekningen, men det kommer nok et tidspunkt der mediene selv vil gå litt nærmere inn og ta stilling til eget arbeid, sier Tajik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer