Tiltalt for mishandling av sin nyfødte sønn:

- Et helt forsvarsløst barn som ikke kan forsvare seg eller si ifra

Det unge foreldreparet nekter for å ha utøvet vold mot sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et foreldrepar i 20-åra må møte i Oslo tingrett mandag tiltalt for å ha mishandlet sin nyfødte sønn. Foreldrene nekter straffskyld.

Gutten ble født i mai 2014, og ifølge tiltalen skal han i tidsrommet fram til 3. juli samme år ha blitt mishandlet ved minst to anledninger slik at han fikk tilsammen 19 ribbensbrudd og flere blodutredelser på kroppen.

- Skrek unormalt mye

Foreldrene er tiltalt for å ha klemt hardt rundt guttens brystkasse, og/eller ha medvirket til mishandlingen ved ikke å ha grepet inn og søkt å forhindre voldshandlingene, heter det i tiltalen.

Far er tiltalt for å ha unnlatt å sørge for at gutten fikk legehjelp. Mor er tiltalt for å ha unnlatt å sørge for at sønnen fikk legehjelp i en periode da han skrek unormalt mye og når hun oppdaget at sønnen hadde blåmerker flere steder på kroppen.

Fremmet oppreisningskrav

Spedbarnets skader skal ha blitt oppdaget på en 5-ukers helsekontroll, og et bevistema i rettsaken vil være om skadene kunne ha vært oppdaget før denne helsekontrollen.

Brit Kjelleberg er bistandsadvokat for gutten.

- Det mest alvorlige er at saken gjelder et helt forsvarsløst lite spedbarn som overhodet ikke har mulighet til å forsvare seg eller si ifra, sier Kjelleberg til Dagbladet.

Hun har fremmet et oppreisningskrav (ikke-økonomisk tap) på guttens vegne.

- Jeg mener på nåværende tidspunkt at han har krav på rundt 200 000 kroner i oppreisningerstatning, sier Kjelleberg.

Nekter straffskyld

Bjørn Erik Rødser forsvarer guttens far.

- Han nekter straffskyld. Han mener han ikke har påført gutten skader og kjenner seg ikke igjen i tiltalen, sier Rødser til Dagbladet.

Torhild Holth forsvarer guttens mor.

- Hun erkjenner ikke straffskyld for noen av tiltalepostene, sier Holth til Dagbladet.