Et helvete hjemme

Viggos mamma beskrev i retten i dag at det var et helvete hjemme da sønnen var liten. Han fikk voldomme raserianfall, men husket ofte ingenting etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redd for Viggo

Ingen reaksjon

Viggo Kristiansens mor vitnet i ettermiddag i retten i Kristiansand. Hun forteller om mange år med kamp for å få hjelp til yngstesønnen. Kristiansen hadde et voldsomt temperament allerede som bitteliten. Før han begynte i barnehagen, var han beryktet i nabolaget. På skolen gikk det ikke bedre.

- Det gikk rett i dass, sa moren da hun ble bedt om å fortelle om sønnen på ungdomsskolen.

- Jeg tror ikke han taklet at han var så liten og lett. Alle kunne ta ham. Viggo var ikke skyggeredd, så han fløy på folk om de var to meter. I åttende klasse gikk han av sted om morgenen. Vi visste ikke at han ikke var på skolen, fortalte hun.

Etter hvert viste det seg at gutten ikke hadde vært på skolen på et halvt år. PP-tjeneste, barne- og ungdomspsykiatrisk hjelp og barnevernstjenesten ble koblet inn.

- Hvordan var han hjemme? spurte advokat Tore Pettersen som forsvarer Viggo Kristiansen.

- Uff. Det var helvete. Ingenting skulle gå mot ham før han kjeftet og smelte. Det gikk mest ut over de døde tingene, rett og slett, han slo i veggen. Det var når han var hjemme alene at han hev kniv i taket og golvet. Han brøt opp en hengelås i kjelleren og spiste opp det som var der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer