- Et helvete

Lastebil krasjet med hus. Og det var ikke første gang bil mot hus her.

KNUST: Hus ble truffet av en lastebil og ble ødelagt på Konnerud. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- For tre-fire år siden var det en BMW som kjørte inn i huset. Det har skjedd mange ganger før, så det var ingen overraskelse at huset ble truffet.

Det sier Vidar Bryhn, eieren av det gamle huset som ble smadret av en lastebil på Konnerud torsdag, til Drammens Tidende.

En av naboene i Stubberudveien, Robert Karlsen, er lastebilsjåfør selv.

- Det er et helvete å kjøre her. Jeg har kjørt vogntog i mange år, også buss. Hjørnene her er blitt reparert mange ganger, sier lastebilsjåføren til avisa.

HELT UTE I VEIEN: Restene av det om lag 200 år gamle huset som ble truffet av en fire måneder ny lastebil i Stubberudveien på Konnerud i Drammen torsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
HELT UTE I VEIEN: Restene av det om lag 200 år gamle huset som ble truffet av en fire måneder ny lastebil i Stubberudveien på Konnerud i Drammen torsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

60 - 70 lastebiler om dagen

Han har en tydelig forklaring - vei som ikke er tilpasset trafikkern.

- Det er for smalt for trafikken som går mellom Konnerud og Mjøndalen. Det er 12 000 innbyggere her oppe på Konnerud, og trafikken har gått ekstremt opp de siste årene. Det kjører vel lastebiler forbi her 60-70 ganger om dagen, sier sjåfør Karlsen.

Bildene viser at huset ligger tett innpå veien, som var glatt etter nattefrost tidlig torsdag.

Glad ingen bodde der

Huset var ubebodd.

- Vi får være glade for at det ikke var folk i huset. Jeg har fått bekreftet at det går bra med sjåføren.

- Han har fått et kutt over øyet og et kutt på hånda, sier daglig leder i Larvik Transport, Steinar Nordstad.

Lastebilen var nesten ny. Hele førerhuset må byttes.

TETT TRAFIKK: Torsdag samme ettermiddag: tettere trafikk nå enn da Stubberudveien på Konnerud ble bygd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
TETT TRAFIKK: Torsdag samme ettermiddag: tettere trafikk nå enn da Stubberudveien på Konnerud ble bygd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

Vidar Bryhn har eid huset fra tidlig 1800-tall siden 2006. I 2015 ble huset vurdert til å ha «svært høy verneverdi» i kulturminnevurderingen av Konnerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer