<strong>STØRST PÅ BOLIGER:</strong> Daniel Kjørberg Siraj har vært konsernsjef i OBOS siden 2015.
Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
STØRST PÅ BOLIGER: Daniel Kjørberg Siraj har vært konsernsjef i OBOS siden 2015. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer

Milliardærkvinnens nye jobb:

- Et hjertesukk. Dette er blodig urettferdig overfor Katharina Andresen

Sjefen for landets største boligbyggelag hadde en fridag. Og da var det ikke boligprisene som kokte over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette var et hjertesukk fra min side. Debatter i sosiale medier har en tendens til å skjære ut i alle konfronterende retninger, og nå syntes jeg Katharina Andresen havnet i skuddlinjen på blodig urettferdig vis. Jeg tåler en trøkk, og nå følte jeg for å si fra.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj (42) i landets største boligbyggelag OBOS har høstet vindkast fra alle kanter etter at han rykket ut med støtte på Twitter i går til Norges rikeste kvinne Katharina G. Andresen (23).

Ferd-arving og eldste datter til tobakksarving og industrigründer Johan H. Andresen har fått massivt tyn siden det ble kjent at hun skal begynne å jobbe i statlige Innovasjon Norge uten at jobben har vært utlyst.

«Kjiip behandling av en ung kvinne som forsøker å skape sin egen vei. Heia @Kgandresen - søk jobb hos oss hvis du går lei!», skrev OBOS-sjefen, ledsaget av en Dagbladet-artikkel med Katharina Andresens egen reaksjon på å bli hengt ut av voksne mennesker.

Og det har haglet med spørsmål om det er slik OBOS fyller opp stillinger uten at alle med kvalifikasjoner og pågangsmot får sjanse til å bli med i vurderinger.

- Nei og atter nei. OBOS lyser ut slike stillinger eller bruker rekrutteringsbyrå på enkelte stillinger, sier konsernsjefen til Dagbladet dagen derpå.

- Satt i skuddlinjen

En Twitter-debattant melder følgende i dag:

«Det er Innovasjon Norge som har satt henne i den skuddlinjen, det er de som må ivareta henne».

Og OBOS-sjefen svarer på Twitter:

«Det er jeg enig i. Men hun havner like fullt i skuddlinjen der hennes person blir et argument i seg selv. Og for god ordens skyld: skulle hun søke jobb hos oss så må det bli på en ledig stilling som er utlyst, for eksempel i neste års sommertraineeprogram».

- Hun kunne ikke vite

- Betyr det at du kritiserer Innovasjon Norge for å ha engasjert Katharina Andresen utenom køen?

- Nei, det betyr at det helt og holdent er Innovasjon Norge som må svare for prosedyrene. Uansett er det helt utenfor anstendig fokus å trekke inn en ung kvinne som har vært i jobbkontakt om arbeidsgivers prosedyrer.

- Kjenner du noen av aktørene i saken her?

- Nei. For det første: jeg har overhodet ingen mening om Innovasjon Norge eller debatten om lederrollen til Anita Krohn Traaseth. Og jeg har aldri møtt eller pratet med verken henne eller Katharina Andresen. Det nærmeste er et møte i jobbsammenheng, som var berammet med Anita Krohn Traaseth. Men hun kunne ikke komme.

- Hva dreier det seg om?

- Kaster du deg ofte inn i samfunnsdebatter utenfor egen bransje?

- Nei. I går hadde jeg en liten fridag, og fikk tid til å orientere meg litt utenfor egen sirkel. Og jeg syntes det var særs urettferdig den måten Katharina Andresen ble tråkket på her. Var det hennes posisjon debatten dreide seg om? Eller var det en debatt om Innovasjon Norge? Eller er poenget å ta Anita Krohn Traaseth?

- Kommer det mer fra deg om disse
temaene nå?

- Nei, nå er det mer enn nok å gjøre med boligbygging og det OBOS driver med. Jeg har vært i Trondheim i den sammenheng og er tilbake på kontoret.

Juridisk bindende kontrakt

Tirsdag avviser kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge at det er aktuelt med en revurdering av ansettelsen av Andresen. Hun understreker at kontraktstilbudet er juridisk bindende, skriver Dagens Næringsliv.

Hun beklager samtidig det som har skjedd og opplyser at Innovasjon Norge nå vil endre praksisen.

- Vi beklager at det ble gjort en intern feil da Andresen ble forespeilet inntil ti måneders ansettelse. Selv om feilen ble oppdaget og rettet før kontrakten ble utformet, har dette skapt unødig oppmerksomhet både for Katharina G. Andresen og for våre kolleger, og det skal vi lære av, sier hun.

Fredag skal styret i Innovasjon Norge få en redegjørelse fra ledelsen i selskapet om saksgangen da erfaringssøkende Katharina Andresen fikk et ti måneders engasjement, seinere redusert til seks måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer