Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et homoland og et homoparti

Skeiv Ungdom hyller FpU for holdningene til homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet.no): Frp må ta inn over seg at «folk flest» også er homser, mener Skeiv Ungdom. De forsvarer ungdomspartiet og inviterer på seminar.

I går fikk Fremskrittspartiets Ungdoms leder Trond Birkedal refs av Frp-politikere for å foreslå en mer homovennlig politikk.

- De yngre er mer liberale og generasjonsdebatten må jo komme, sa leder av FpU, Trond Birkedal, til Dagbladet.no.

Han ga full støtte til homofile og lesbiskes krav om adopsjon og kjønnsnøytralt ekteskap.

Norge er et homoland

Frp-politikerne varslet kamp mot de verdiliberale kreftene i partiet som vil prøve å endre politikken fram mot valget i 2009. Skeiv Ungdom tar FpU i forsvar og håper de kan bidra til å snu stemningen i Frp.

- Dette synes vi er stilig og vi synes det er flott at FpU tenker på mennesker og ikke på fordommer, sier Kari Helene Skog i Skeiv Ungdom.

Hun leder organisasjonen som blant annet jobber med homofile og lesbiskes situasjon i Norge.

 - ET HOMOLAND OG ET HOMOPARTI: Skeiv Ungdom er fornøyd med generasjonsskiftet i FrP. Foto: SCANPIX
- ET HOMOLAND OG ET HOMOPARTI: Skeiv Ungdom er fornøyd med generasjonsskiftet i FrP. Foto: SCANPIX Vis mer

- Norge er et homoland, like mye som et heteroland, det samme gjelder Frp som parti. Dette handler om å se mangfoldet rundt seg, sier Skog til Dagbladet.no.

Hun mener Frp allerede er et homoparti, med homofile medlemmer.

- Det som er trist er at Frp-politikere vil bruke ordet på en negativ måte, jeg håper FpU kan jobbe med holdningene til dette, hos seg selv, men ikke minst i Frp, sier hun.

Inviterer til dialog

Hun er glad for at FpU støtter adgang til adopsjon for homofile og en kjønnsnøytral ekteskapslov.

- Det som er bra er at FpU har en øvre aldersgrense som gjør at medlemmene melder seg inn i Frp etter hvert. Da kan de kjempe videre der, sier Skog, som tror det er mulig å snu Frp på sikt.

Skeiv Ungdom driver kursvirksomhet for alle interesserte og kan godt tenke seg å besøke Frps Stortingsgruppe i Oslo eller at Frp-politikerne kommer på besøk selv.

- Vi forteller gjerne om problemstillinger vi opplever at skeive folk møter i hverdagen, til Frp og til alle andre som vil er interesserte, sier Skog.

- Et homoland og et homoparti
- FLOTT! Kari Helene Skog i Skeiv Ungdom er glad for ungdomspartiets holdning.
LIBERAL: Leder i FpU, Trond Birkedal, støtter homoadopsjon og -ekteskap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling