Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et hus fullt av blod

Blodige madrasser i huset der gisler er blitt myrdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre gisler funnet i Fallujah

Fant «slaktehus» for gisler i Fallujah

Onsdag offentliggjorde irakiske myndigheter at de har funnet et eller flere hus i Fallujah der gisler sannsynligvis er blitt halshogd. Soldatene fant effektene fra de groteske videoene der vettskremte mennesker halshugges for åpne kameraer av svartkledde kriminelle.

Blodig og klaustrofobisk

Det forlatte bygget ligger på en liten gårdsplass i Jolan-området nord i Fallujah. I går har amerikanske militærledere besøkt stedet der man antar at flere gisler har blitt holdt fanget og senere myrdet. Richard Natonski leder offensiven i Fallujah. Nå lekker flere detaljer ut om 'gisselslaktehuset'.

- Rommet var lite. Det var ingen vinduer, bare en dør. Inne i rommet henger flagget på veggen. Det var to tynne madrasser der og en stråmatte dekket av blod, forteller han.

- Det var også en rullestol der. Vi antar at fangene har vært bundet og flyttet rundt i bygget med rullestol.

På det svarte banneret som henger på veggen, står det «Islamic Secret Army» på arabisk. Ordene er flankert av en kalasjnikov, et sverd og en koran.

Det er kjent at «Islamic Secret Army» har stått bak en rekke gisseltakinger, inkludert en aksjon i juli da syv utlendinger fra henholdsvis India, Kenya og Egypt ble bortført. Alle syv overlevde.

Fra før er det kjent at det ble funnet svarte klær i rommet, av samme type som gisseltakerne har brukt på videoopptakene sine. Det er også funnet cd'er og opptak med gisler. Opptakene skal vise flere henrettelser. I huset, som også inneholder en stue og et kjøkken, sto det en pc. Gisseltakerne hadde et eget våpenlager i bygningen.

Nå går myndighetene gjennom alt materialet for å se hvilke gisler som kan ha blitt drept i huset. Fremdeles er ni utenlandske gisler savnet i Irak, blant dem Margaret Hassan og journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot.

OVERLEVDE: Syv sjåfører ble sluppet fri av kidnapperne 1. september.
DØDE:</B> Shosei Koda antas å være drept av gisseltakerne. Det er uklart om det er samme gruppe som står bak bortføringene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media