- Et ideelt sted å begå selvmord

Amerikansk internettkaféier anbefaler Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Guvernøren i Kampot i Kambodsja synes ikke all reklame er god reklame. Nå saksøker han en amerikansk internettkaféeier for måten han har promotert det fattige landet på.

Guvernør Puth Chandarith sa onsdag at han hadde saksøkt californieren Roger Graham for å ha spredd falsk og injurierende informasjon på nettstedet www.euthanasiaincambodia.com and www.asian-hearts.com.

"Du skal dø uansett, så hvorfor ikke dø i Kambodsja?"
stod det å lese på nettsidene som nå er stengt.

- Mange utlendinger var redde for å være her da de hørte om nettstedet som sa at dette var et fint sted for selvmord, fortalte Chandarith til nyhetsbyrået Reuters.

Chandrith sa også at regjeringen i Kambodsja hadde mottatt omkring 50 klager på nettstedet fra utlendinger. Slektinger av en 47 år gammel britisk kvinne som nylig begikk selvmord i Kampot, tror hun ble påvirket av nettstedet.

Forstår ikke oppstyret

Graham selv, som eier internettkaféen Blue Mountain Coffee and Internet Cafe in Kampot, forstår ikke helt alt oppstyret som er skapt.

- Det var et stille, lite nettsted, fortalte han til Cambodia Daily.

- Nå er det forvandlet til et sirkus og det er litt for mye for meg, sa Graham.

Manglende lovverk

Årsaken til at Kambodsja har fått dette spesielle ryktet på seg, kan skyldes at landet rett og slett ikke har noen lover som forbyr barmhjertighetsdrap.

Og i et fattig land, som fremdeles sliter med traumene etter folkemordene i 1970-årene, er det neppe høyt på myndighetenes prioriteringslister, tror diplomater.

<B>ENVEISBILLETT:</B> Ifølge den saksøkte amerikaneren er Kambodsja en fin endestasjon i livet.