Et inkluderende Norge?

Iranske asylsøkere møtes med mistro av norske saksbehandlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet og de andre riksavisene har det de siste ukene stått mange artikler som har tatt opp diskriminering og rasisme som mennesker har blitt utsatt for i vårt samfunn. Obiora-saken og Ali Farah-saken har vært i fokus.

I mandagens Dagblad skriver integreringsminister Bjarne Håkon Hansen om språk som inkluderer og ekskluderer. Men dette dreier seg om mer enn språk, det dreier seg om holdninger.

Det fins mange eksiliranere i Norge, både mennesker med godkjent opphold og asylsøkere, som kan fortelle om terror og undertrykkelse i Iran.

Amnesty International, Human Rights Watch og flere gir rapporter som beskriver terroren i Iran: Antall henrettelser er nest høyest i verden etter Kina, barn henrettes, steining benyttes som henrettingsmetode, demonstrerende studenter arresteres og mishandles, forfattere, journalister og menneskerettighetsaktivister forfølges og fengsles uten lov og dom.

Kvinneundertrykkelsen forsterkes. Kleskodepolitiet arresterer kvinner på gata fordi klærne har feil farge eller form, jenter piskes for å ha snakket med gutter, 15-årgamle jenter kan giftes bort av sine fedre. Kvinner er avhengig av sin manns tillatelse for å ta arbeid, reise, m.m. Jenter blir aldri myndig i vår forstand, det er alltid en mann som har rett til å bestemme over dem – far, senere ektemannen, og hvis han ikke kan ivareta sin rett overtar svigerfaren. Listen er ikke utfyllende!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer