- Et innlegg for legalisering av hasj

Det sier sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa denne nye hudserien fra Body Shop. Hun ville stoppe den lovlige lanseringen av den rusfrie kosmetikken. Et nedtonet bilde av cannabisplanten på emballasjen er grunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette kan oppfattes som en flørting med og idyllisering av hasj. Derfor ba jeg Body Shop om å stanse lanseringen, sier sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa til Dagbladet. Hun reagerer også på navnet «Hemp», det engelske ordet for hamp. Sosialministeren vil til høsten legge fram et lovforslag om å forby markedsføring av narkotikarelaterte produkter. Meltveit Kleppa vil ikke spekulere i om Body Shops kampanje ville ha blitt rammet av en slik lov.

- Hvorfor skal ministeren bruke ressurser på å stoppe en lovlig kampanje for et lovlig produkt?

- Det er i det minste et godt spørsmål. Det er rett som du sier at dette er lovlige produkter, men jeg sendte brevet uten å lage noe oppstuss. Selv ser jeg dette i sammenheng med et mangelfullt lovverk og en tøying av grenser overfor en ungdomskultur som flørter med hasjbruk.

Meltveit Kleppa innser at hudproduktene «ikkje er eigna som rusmiddel».

Omstridt symbol

Body Shop produserer hudprodukter av frøoljen til planten hamp (Cannabis sativa), og har siden 21. juni solgt fuktighetskrem, olje og såpe under det engelske navnet «Hemp». Problemet er at hamp også brukes til å utvinne de ulovlige rusmidlene marihuana og hasj, som organisasjoner i flere land kjemper for å legalisere.

Body Shop-avdelingen i Norge nektet å følge sosialministerens oppfordring fordi lanseringen allerede var i gang.

Body Shop var for åtte måneder siden i kontakt med Sosial- og helsedepartementet som da ikke hadde noe imot lanseringen.

- Vi har på alle måter tonet ned hampbladet for å unngå å provosere, og jeg synes det er underlig at ministeren legger så mye følelser i denne saken.

Jeg tror ikke ungdom er så naive at de ikke ser forskjell på fuktighetskrem og hasj , sier informasjonsdirektør Hilde Vanvik i The Body Shop Norge.

HAMPKOSMETIKK: - Det er ikke noen spesielle kundegrupper som kjøper de nye Hemp-produktene, men folk i alle aldrer med tørr hud, sier daglig leder Therese Andreasse ved The Body Shop i Byporten kjøpesenter i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer