- Et interessant forslag

Medlem av Stortingets samferdselskomité Jorunn Ringstad (Sp), er positiv til Helen Bøsteruds forslag om et innenriksdepartement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ulykkene de siste månedene har vist at ting så absolutt kan gjøres bedre når det gjelder sikkerhet og beredskap, sier hun til Dagbladet :på nettet.

- Etter Sleipner-ulykken ble det pekt på at ansvaret for ulykken var spredt på flere statsråder. Uten å ha lest Bøsteruds kronikk i Dagsavisen i dag, vil jeg tro det er denne problematikken som ligger bak hennes forslag.

Ringstad mener ansvaret må samles. Men hvordan en samling av ansvaret best kan utføres, er hun usikker på.

- Spørsmålet er om vi kan finne et godt nok samarbeid mellom flere forskjellige statsråder, eller om vi må tenke helt nytt. I så fall er forslaget om en ny statsråd interessant, sier Ringstad.

Sigrun Eng (Ap) i samme komité deler Ringstads mening om at noe må bli gjort. Men heller ikke hun har noen fasitløsning i lomma.

- Vi har fått en vekker i det siste, og det er klart at noe må bli gjort med sikkerheten. men jeg vil gjerne høre argumentasjon for og mot dette forslaget til løsning før jeg tar stilling til det, sier hun.