Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et kaos av begreper

Ikke fortvil om du ikke skjønner forskjellen på ambient, jungle eller trance. Dansemusikken flyter over av navn og begreper. Selv de som er midt oppi det, har problemer med å holde tunga på rett plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke noe poeng å bry seg om hva man kaller ting, sier Pål Nyhus, også kjent som DJ Strangefruit.

Han har selv prøvd å holde tritt med alle begrepene siden han begynte som DJ for fire år tilbake. Nå gidder han ikke mer.

Gidder ikke

- Det er kjedelig med nøye inndelte båser og folk som bare vil høre på én type musikk hele tida, slår han fast.

Det siste året har han beveget seg i flere retninger med forskjellige typer DJ-sett.

- Jeg har nok først og fremst blitt sett på som en house- og techno-DJ, men jeg spiller også ofte soul og jungle med innslag av reggae, gammel jazz, funk, samba og en haug andre ting.

Cosmic disco

DJ Strangefruit ga nylig ut en CD hvor han har mikset et eget utvalg av låter. Mange av sangene han har brukt, dukker nå plutselig opp på lister som er gitt karakteristikken Cosmic Disco. Han synes det er morsomt å være med på det nyeste som skjer, men dessverre varer det sjelden lenge.

- Jeg synes båssettingen etter hvert er blitt ganske latterlig. Når det er gått en stund, og den nye stilen blir findyrket for feinschmeckere, da falmer friskheten og det blir kjedelig, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media