Et kappløp mot tiden

Innen klokken seks i morgen tidlig må etterforskerne i barnedrapssaken i England finne nok bevis mot de to mistenkte morderne. Det kan bli vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges fikk politiet suspensjon til å holde Ian Huntley og Maxine Carr i varetekt i 24 timer ekstra. Paret er mistenkt for å ha stått bak kidnappingen og drapene på de to engelske småjentene Holly Wells og Jessica Chapman i Soham.

Nå har politiet fram til klokken 06.00 i morgen tidlig på å bestemme seg for om de skal sikte de to, ellers må politiet slippe dem fri. Og bevisbyrden er foreløpig ikke tyngende.

Obduksjonen av de to likene var ikke konkulderende, og dermed kan ikke politet fastslå verken dødsårsak eller hvor lenge de har vært døde. Det kan ta flere uker før de endelige resultatene av utvidede tester er klare.

Ikke bekreftet

I dag fortsetter jakten på bevis mot de to. Politiet gjennomsøker nå huset til Ian Huntleys far, hvor Huntley ble arrestert tidlig lørdag morgen. Både Huntley og Carr ble avlyttet etter å ha vært inne til avhør, og nå spekuleres det på om de to kan ha snakket sammen om drapene. Politiet har ikke bekreftet hva det er de to skal ha sagt til hverandre, men mindre enn et døgn etter de frivillige avhørene arresterte politet dem på nytt. Da ventet det også en midlertidig siktelse.

Samtidig leter politet over hele Cambridgeshire etter spor som kan ha noe med drapene å gjøre. Lokalsamfunnet er i sjokk, og en spesiell telelinje har blitt åpnet for å tilby innbyggerne i Soham krisehjelp. Dobbeltdrapet har satt spor i folk.

- Jeg ber til Gud om at de ikke finner noe ekkelt der inne. Hele området er helt ødelagt av dette. Vi synes så synd på jentenes foreldre, sier en av naboene til Huntleys far til The Sun.

Lynsjemobber?

Men for politet er tida i ferd med å renne ut om de ikke finner avgjørende spor. Flere britiske aviser har allerede krevet dødsstraff for morderne, og dersom Huntley og Carr slippes fri i morgen tidlig er det reell fare for at lokale lynsjemobber tar loven i egne hender.

RANSAKER FARENS HUS: Politiet jakter desperat på flere bevis mot Ian Hunter og Maxine Carr. Her går de gjennom Kevin Huntleys hus, millimeter for millimeter.