Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et klart brudd på FN-mandatet

- Og det vil forlenge krisen i landet, sier Libyas vise-utenriksminister om de «militære rådgiverne» som nå sendes til landet.

FÅR HJELP TIL LOGISTIKK OG ETTERETNING: Den libyske viseutenriksministeren er svært kritisk til at Storbritannia, Frankrike og Italia nå skal sende «militære rådgivere» for å hjelpe opprørsstyrkene med logistikk og etteretning. Foto: Yannis Behrakis/Reuters/Scanpix
FÅR HJELP TIL LOGISTIKK OG ETTERETNING: Den libyske viseutenriksministeren er svært kritisk til at Storbritannia, Frankrike og Italia nå skal sende «militære rådgivere» for å hjelpe opprørsstyrkene med logistikk og etteretning. Foto: Yannis Behrakis/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Igår skrev Dagbladet at Storbritannia sender «militære rådgivere» for å hjelpe opposisjonen med logistikk og etteretning.

Den britiske utenriksministeren William Hague sa oppdraget ikke bryter med FN-resolusjonen som utelukker utenlandske bakkeoperasjoner i Libya, og at offiserene ikke vil delta i kamp.

- Operasjonen er nødvendig for å bidra til beskyttelsen av sivile, sa han.

Idag melder BBC at Frankrike og Italia også vil sende «militære rådgivere».

- Vil forlenge krisen Ifølge al-Jazeera kritiserer nå Libyas viseutenriksminister, Khaled Kaim, de tre landenes planer om å støtte opprørsledelsen i Benghazi.

- Dette er en umulig oppgave. Hvem skal de hjelpe? spurte han retorisk på en pressekonferanse i Tripoli idag.

BER OM HJELP: Libyske opprørere i bønn utenfor havnebyen Adjabiya igår, samtidig som Storbritannias utenriksminister sa at landet vil sende høytstående militære offiserer for å hjelpe opposisjonen med logistikk og etteretning. Opprørsledelsen i Benghazi har bedt det internasjonale samfunnet om hjelp for å styrte Muammar Kadhafi. Foto: Nasser Nasser/AP/Scanpix
BER OM HJELP: Libyske opprørere i bønn utenfor havnebyen Adjabiya igår, samtidig som Storbritannias utenriksminister sa at landet vil sende høytstående militære offiserer for å hjelpe opposisjonen med logistikk og etteretning. Opprørsledelsen i Benghazi har bedt det internasjonale samfunnet om hjelp for å styrte Muammar Kadhafi. Foto: Nasser Nasser/AP/Scanpix Vis mer

- Opprørerne er mange forskjellige grupperinger. Det finnes ingen ledelse blant dem. Dette er dømt til å mislykkes, sa han ifølge al-Jazeera på pressekonferansen.

Ifølge den libyske avisa Tripoli Post gikk han enda lengre på pressekonferansen:

- Det er et klart brudd på Sikkerhetsrådets mandat og vil forlenge krisen i landet, sa han.

Kampen om kontroll over Libya er blitt en fastlåst situasjon: Opprørstyrkene kontrollerer Benghazi og deler av øst-Libya, mens Kadhafi fortsatt kontrollerer hovedstaden Tripoli og de vestlige områdene. Det pågår også idag kamper for fullt flere steder i landet.

- Vi vil vinne Kadhafis sønn, Saif al-Islam Kadhafi uttalte i går på statlig fjernsyn at han er sikker på at opprørerne vil mislykkes.

- Jeg er veldig optimistisk og vi vil vinne, sa Saif til al-Libya TV.

KRITISK: Libyas viseutenriksminister, Khaled Kaim kritiserer Storbrittania, Frankrike og Italias planer om å sende støtte til opprørsledelsen i Benghazi. Her sammen med den libyske regjeringstalsmannen Mussa Ibrahim på en tidligere pressekonferanse. Foto: Mahmud Turkia/Afp/Scanpix
KRITISK: Libyas viseutenriksminister, Khaled Kaim kritiserer Storbrittania, Frankrike og Italias planer om å sende støtte til opprørsledelsen i Benghazi. Her sammen med den libyske regjeringstalsmannen Mussa Ibrahim på en tidligere pressekonferanse. Foto: Mahmud Turkia/Afp/Scanpix Vis mer

- Situasjonen forandrer seg i vår favør, for hver dag som går, sa han, ifølge al-Jazeera.

Mandag inngikk FN en avtale med libyske myndigheter om nødhjelp til det krigsherjede landet.

- Vi vil få tilgang til og se med egne øyne hva slags hjelp det er behov for, har FNs humanitære talskvinne Stephanie Bunker uttalt.

Libyas opposisjonsledere hevder at minst 10 000 mennesker er drept i Libya siden konflikten brøt ut i begynnelsen av februar.

- VI VIL VINNE: Seif al-Islam Kadhafi snakker på statlig fjernsyn. Foto: LibyanTV/AFP/Scanpix
- VI VIL VINNE: Seif al-Islam Kadhafi snakker på statlig fjernsyn. Foto: LibyanTV/AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media