Et konkret forsvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Professor i strafferett, Jon T. Johnsen, kritiserer i Dagsavisen pressen og forsvarerne i den såkalte Domino-saken, der fire menn er siktet for seksuelt misbruk av mindreårige gutter fra Filippinene. Johnsen mener at forsvarerne beveger seg på grensen av advokatenes egne etiske retningslinjer når de går ut med informasjon til pressen. Han frykter at jurymedlemmer og lekdommere kan bli påvirket av medieomtalen.
  • Vi deler ikke denne professorale frykten. Forsvarerne hevder at politiets siktelser er altfor generelt utformet. Både av hensyn til klientene og til offentligheten er det viktig at slik kritikk kommer fram, fordi den berører det sentrale prinsippet om at en siktet skal ha mulighet til å forberede et konkret forsvar mot konkrete anklager. De siktedes posisjoner og aksjonens internasjonale forgreininger bidrar også til at det ville være galt å vente med omtalen til saken måtte komme for retten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer