SVs valgvake

- Et kraftfullt signal

Jubelen sto i taket på SVs valgvake da prognosene viste rødgrønt flertall.

KLAR FOR REGJERINGSFORHANDLINGER: SV-leder Audun Lysbakken ankom partiets valgvake på Rockefeller til full applaus. Foto: Henning. Lillegård / Dagbladet
KLAR FOR REGJERINGSFORHANDLINGER: SV-leder Audun Lysbakken ankom partiets valgvake på Rockefeller til full applaus. Foto: Henning. Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stemningen var til å ta og føle på under SVs valgvake på konserthuset Rockefeller i Oslo mandag kveld.

Jubelen sto i taket da partileder Audun Lysbakken gikk på scenen for å holde sin tale.

- Det er mange ting vi enda ikke vet. Det skal regnes og det skal telles, men veldig mye tyder på at vi har klart å nå det målet vi satt oss for fire år siden. Nemlig at dette landet får en ny regjering og en ny retning med rettferdighet og klima, sier Lysbakken seint mandag kveld.

På prognosene ser det ut til at partiet gjør et godt valg, og ved 23-tida mandag kveld lå partiet an til å få inn 13 stortingsrepresentanter. Det er to flere enn forrige periode.

- Det er fryktelig mange som vil ha forandring. Fryktelig mange som er lut lei av at milliardærene får mer og mer. Det er et kraftig signal om at tiden er oppe for å gjøre et oppgjør med Forskjells-Norge, sier partilederen.

Han gjør det klart at det har blitt et klimavalg denne høsten.

- Et valg hvor mange krever at Norge endelig skal endre kurs og gjøre noe med klimakrisen.

Medvind på målingene

Det er lenge siden sist tallene har vært så grønne for SV. Ved stortingsvalget i 2017 fikk partiet seks prosent av stemmene, og elleve stortingsrepresentanter. I 2013 klarte de hårfint å bryte sperregrensa, med en oppslutning 4,1 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.