Et lam som hopper og en hund som tror han er en ballong

Det er bare noe av det du kan få med deg i dyrenes nyheter på DBTV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Dagbladet liker vi å følge med på hva som rører seg i dyrenes verden og vi holder derfor dere leserne oppdatert på Dyrenes nyheter.

I vinduet over kan du se noen av de morsomste og søteste dyreklippene som er å finne på nettet for tida.

Vi starter med det hoppende lammet Edie. Hun bor på en gård i Arizona i USA, sammen med en rekke andre dyr.

Gårdholderen, Alex, forteller til DBTV at hun storkoser seg med sine to dromedarer og alle de andre dyra hun har på gården.

Lammet Edie tilhøreren søsteren til Alex og var på besøk på gården til Alex sammen med søstera og lammet Dasher.

Vil lære folk om dyr - Jeg har en liten gård og jeg elsker å lage videoer der jeg kan vise fram dyra mine, sier Alex.

- I framtida håper jeg at jeg kan lage et sted der barn og familier kan komme på besøk og lære om dyr, legger hun til.

Videoen av det hoppende lammet er iallfall blitt en netthit, og dersom Alex klarer å skape flere magiske øyeblikk kan det kanskje hende at drømmen går i oppfyllelse en gang. Videoene hennes kan du se her, mens bloggen hennes er her.

Like morsom og enda litt villere er videoen av en kar som har klart å trene opp hunden sin til å gjennomføre et ganske så sprøtt triks.

Når karen blåser mot hunden, strekker den seg ut som om det er den som blåses opp. Det kan du også se i videoen over.

Mystisk skapning Tidligere i uka skrev vi også om den merkelige skapningen som ble funnet på dypt vann av et oljeselskap. Videoen er blitt en snakkis på nettet, og folk lurer fælt på hva slags skapning det er.

Chrstiane Todt, marinbiolog ved Universitet i Bergen, forsker på bløtdyr og etter å ha sett videoen tror hun at det er snakk om en helt ny art som aldri tidligere er blitt beskrevet - og kanskje heller aldri sett av noe menneske.

Todt tror ikke det er snakk om ei morkake, som har vært diskutert på nettet, siden det går tydelig fram på videoen at «dyret» er i stand til å bevege seg og agere som selvstendig mekanisme.

- Mest sannsynlig er det en manet som er i slekt med «deepstaria enigmatica», skriver Todt i en epost til Dagbladet.

Spørsmålet er imidlertid om en slik konklusjon stopper spekulasjonene på nettet.

Okser som spåkoner I Kambodsja er det derimot dyra selv som får stå for spekulasjonene. Tidligere i uka ble det hellige okseritualet gjennomført, der to okser skal spå hvordan avlingssesongen blir.

I år spiste oksene mais og bønner, noe som skal bety at det blir en god sesong for dem som dyrker slike varer. Oksene spiste imidlertid gress også, som okser flest, og det skal bety at det blir dårlige kår for alle som holder husdyr.

Vi ønsker Kambodsja og oksene lykke til selv om det altså ser ut til å bli et dårlig år for husdyrholdet, som er svært viktig for landet.

Sjeldne gorillaer Helt til slutt tar vi turen til grenseområdene mellom Uganda og Kamerun. Der ble Cross River-gorillaen fanget på film for første gang noensinne. Det skal være rundt 250-300 slike gorillaer igjen i verden.

Videoen av gorillaene gir forskere et helt nytt innblikk i måten de lever på.

Og så ser de ganske så morsomme ut, da.