Et land fullt av pirater

Norge er blant verstingene i Europa når det gjelder piratkopiering av programvare. Denne uka beslagla politiet i Asker og Bærum rundt 400 piratkopier av PC-spill fra en bolig i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fra Bærum, som er i 20-åra, har i et års tid tilbudt piratkopier over nettet. For bare 50 kroner stykket kunne man bestille populære PC-spill, som vanligvis har en butikkpris på mellom 200 og 500 kroner. Politiavdelingssjef ved Asker og Bærum politidistrikt, Tom Saugerud, mener mannen har hatt en omsetning på minst 100000 kroner.

Norge er allerede blant verstingene når det gjelder piratkopiering av programvare.

Mer enn hvert tredje dataprogram i Norge er ulovlig kopiert. Dette betyr omkring 500 millioner i tapt fortjeneste for programvareprodusentene hvert år.

- Det er synd at Norge synder så fælt på dette området. Mye av virksomheten skyldes nok uvitenhet, og at folk ikke tar dette så alvorlig, sier Eilert Hanoa, leder for den norske delen av den internasjonale antipiratorganisasjonen BSA.

Også for spillprodusentene er piratkopiering av spill et økende problem. Denne uka fikk Microsoft et skudd for baugen da det ble avslørt at asiatiske Neo-Technologies har gjort det mulig å spille piratkopierte spill på deres nye storsatsing på spillmarkedet, X-Box.