Et land i sjokk, et Europa i full beredskap: Dette vet vi om Brussel-terroren

Terrorangrep mot flyplass og metroen i Brussel ryster Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det rapporteres at minst 43 mennesker skal ha mistet livet i flere terrorangrep mot Brussel tirsdag formiddag. 

Dette er det vi vet så langt: En rekke eksplosjoner, først på flyplassen, så på metroen, har tatt mange menneskeliv og den belgiske hovedstaden er fullstendig stengt av. 

En rekke europeiske land har nå økt terrorberedskapen som følge av angrepene i Brussel. 

Bombene på Zaventem flyplass Like før klokka 08.00 i dag morges gikk det av minst to eksplosjoner inne på Zaventem flyplass i Brussel, Belgia.

Bombene gikk av i innsjekkingsområdet, i nærheten av skrankene til Brussel Airlines og American Airlines.

Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga har vitner fortalt at det ble avfyrt skudd og ropt på arabisk før de to eksplosjonene rammet flyplassen.

Belgiske medier melder at det er funnet tre ubrukte selvmordsbelter på flyplassen i Brussel. 13 mennesker er bekreftet drept i angrepene på flyplassen, og rundt 30 personer har status som såret.

Eksplosjonene var kraftige. Deler av taket i hallen har falt ned, og vinduene i den store bygningen er knust. Det har også steget røyk fra flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer