Et liberalt dilemma

Bør Universitetet i Oslo ansette en tidligere ml-leder som professor i journalistikk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG SKAL kandidatene til det nyopprettede professoratet i journalistikk forelese over emnet «Journalistikkforskningens oppgaver» for et stort auditorium på Universitetet i Oslo. Det er kjent at bedømmelseskomiteen har innstilt Sigurd Allern som nummer en og Guri Hjeltnes som nummer to til denne stillingen som alle pressefolk i Norge har så store forventninger til. Hva slags betydning dagens forelesning har er uklart. Det er studentene som vil ha mulighet for dette: De vil vel forsikre seg om at deres framtidige lærer ikke står og mumler i skjegget. Det er vanskelig å tro at det skulle være noen fare for det i dette tilfellet.

MEN DET ER VITENSKAP det dreier seg om. Begge har doktorgrad, og til grunn for vurderingen ligger innsendte vitenskapelige arbeider. Men så vidt jeg forstår har komiteen tillagt det vekt at Allern har administrativ erfaring som leder av et landsdekkende politisk parti. At det var et parti ledet i leninistisk og stalinistisk ånd kommer ikke til fradrag. Komiteen er enstemmig i sin innstilling, men fakultetsstyret kan legge vekt på likestilling og velge Hjeltnes. Begge er jo vitenskapelig kompetente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer