- Et lite offer

Rett etter at Dagbladet :på nettet intervjuet en av okkupantene som satt i den meksikanske ambassade, gikk politiet inn i ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FØLGER MED: Fra vinduene i første etasje følger demonstrantene med på hva politiet foretar seg.

KLARE Politiet gjorde seg klare til å pågripe demonstrantene.

Klokka 18.40 hadde den meksikanske ambassadøren, via Utenriksdepartementet, gitt politiet klarsignal til å gå inn og pågripe de ni okkupantene. Pågripelsen skjedde fredelig. Noen av okkupantene gikk ut sjøl, andre ble båret ut. Da Dagbladet :på nettet lykkes å få kontakt med okkupantene over mobiltelefon, sa de at de ville bli sittende i ambassaden lenge. - Dette er et lite offer i forhold til det som skjer i Mexico. - Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot den meksikanske regjerningens overgrep mot urbefolkningen, Zapatistene. Han sa at det er uinteressant hva konkret som skjer i Drammensveien, og ville heller sette fokus på bakgrunnen for okkupasjonen. - Denne aksjonen alene fører ikke fram. Men ved å rette oppmerksomhet mot den meksikanske regjeringens overgrep, er sjansen større for å presse fram en forandring. Han fortalte at de godt kunne bli sittende i ambassaden lenge, og la til at de allerede hadde kokt seg litt kaffe. Men så mye kaffekos ble det ikke. Noen minutter seinere, klokka 18.40 ble de pågrepet.

KLARE Politiet gjorde seg klare til å pågripe demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer