Kina-besøk

- Et lite stykke kinesisk manipulasjon

- Norge har ikke benyttet mulighetene vi har til å snakke om menneskerettigheter, sier ekspert.

Kinesisk støtte: Lederen og representanter fra den kinesiske Folkekongressen besøker Norge. Onsdag ettermiddag er de på Stortinget i Oslo.
Foto: Ryan Kelly / NTB Scanpix
Kinesisk støtte: Lederen og representanter fra den kinesiske Folkekongressen besøker Norge. Onsdag ettermiddag er de på Stortinget i Oslo. Foto: Ryan Kelly / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den høytstående kinesiske delegasjonen, som er på et omdiskutert besøk i Norge, etter invitasjon fra stortingspresident Tone Trøen (H), kom til Stortinget onsdag. Delegasjonen skal i løpet av norgesbesøket også møte kong Harald på Slottet, samt treffe statsminister Erna Solberg og dra på industribesøk til Stavanger.

Det er den kinesiske folkekongressens formann, Li Zhanshu, nær venn av president Xi Jinping og det som blir kalt Kinas tredje mektigste mann, som er på besøk.

Demonstrasjonskamp

Besøket har ikke gått upåaktet hen. Organisasjonen Norway-Wenzhou Chamber of Commerce holdt onsdag en markering foran Eidsvolls plass med kinesiske flagg og dans. På andre siden av gjerdet demonstrerte samtidig Amnesty mot Kinas omgang med menneskerettighetene.

- Vi forventer at norske myndigheter, som de har sagt de skal, tar tydelig opp menneskerettighetsspørsmålet i møtene. Kina kan ikke bare reise rundt ogt bli tatt imot på galla-måten. Da kommer vi ingen vei, sier John Peder Egenæs, president i Amnesty Norge, til Dagbladet på gresset bak Eidsvolls plass.

- Har du inntrykk av at dette er en slik galla-mottakelse?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer