Et lite stykke Norge i Canada

Han var skihopper og norgesmester i femkamp, men utmerket seg i de fleste greiner. Her ledet han de norske flyelevene som skulle kjempe for Norge.

KRIGSBESØK: Kongefamiliens besøk hos RNAF (Royal Norwegian Air Force) i Canada, under krigen. Fra venstre: Ole Reistad, prins Harald, prinsesse Ragnhild, kronprinsesse Märtha og prinsesse Astrid og offiseren Ludvig Brannvoll.. Foto: Campbell Norsgaard
KRIGSBESØK: Kongefamiliens besøk hos RNAF (Royal Norwegian Air Force) i Canada, under krigen. Fra venstre: Ole Reistad, prins Harald, prinsesse Ragnhild, kronprinsesse Märtha og prinsesse Astrid og offiseren Ludvig Brannvoll.. Foto: Campbell Norsgaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORONTO (Dagbladet) Egentlig var vi på vei for å nyte kanadisk høstfargeprakt ved Muskokasjøen. Men mellom de spektakulære nyansene fra lys grønt, via gult til sprakende rødt som spilte i sollyset langs riksveien nordover fra Toronto, kommer et iøynefallende veiskilt til syne: «Little Norway Memorial».

Vi svinger av til høyre, og etter noen kilometer på en vei langs hovedveien, dukker en flyplass og en tilhørende liten ekspedisjonsbygning opp, med en rød-, hvit- og blå-stripet vimpel blafrende i høstvinden ved siden et skilt: «Muskoka Air Terminal - Little Norway Memorial».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer