Statsbudsjettet 2017:

- Et litt strammere budsjett, rett og slett fordi vi har et vanskelig år bak oss

Det innebærer prioriteringer, ifølge Siv Jensen.

ET STRAMMERE BUDSJETT: Finansminister Siv Jensen legger frem statsbudsjettet senere i dag. Dagbladet og andre medier møtte Jensen for å stille noen spørsmål til henne. Hun fortalte om et strammere budsjett og at man dermed må prioritere. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har sovet godt, startet finansminister Siv Jensen da hun møtte pressen utenfor sitt hjem i Oslo klokka 06.25 i dag morges.

- Det er en viktig dag. Vi skal presentere statsbudsjettet for 2017, og det er det mange som er spente på, selvsagt, fortsetter Jensen.

Ifølge NTB legger regjeringen opp til å bruke 225 milliarder av oljefondet på statsbudsjettet for neste år. Det tilsvarer cirka 3 prosent av fondet.

- Strammere

Jensen sier at dagens økonomiske situasjon i Norge tilsier at statsbudsjettet «vil bli strammere enn tidligere».

- Det er en situasjon som er litt mer krevende enn det pleier å være - og et litt strammere budsjett, rett og slett fordi vi har et vanskelig år bak oss, sier Jensen.

- Et strammere budsjett betyr at vi må prioritere, fortsetter Jensen, som sier at budsjettet er godt gjennomarbeidet og tilpasset dagens økonomiske situasjon.

- Penger på bok

Finansministeren sier videre at regjeringen ønsker å føre en ekspansiv finanspolitikk.

- Norge har penger på bok som gjør at vi kan gjøre dette. Det har vært utfordringer etter at vi fikk dette oljeprissjokket, og det har gjort vondt for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer