Et liv verdt 1500 kroner

48 mennesker ble drept og 117 ble skadd da USA bombet et bryllup i Afghanistan. Nå får de etterlatte erstatning: 200 dollar for hver som ble drept og 75 dollar for hver som ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den økonomiske erstatningen kommer ikke fra amerikanerne, men fra distriktskommissær Abdur Rahim. USA nøyde seg med å dele ut telt og tepper etter bombingen. Amerikanerne vil fremdeles ikke innrømme at de gjorde en feil da de bombet et bryllup i provinsen Uruzgan. De hevder et av deres AC-130 kampfly ble beskutt fra fire luftvernsraketter, og at de bare besvarte ilden.

Kvinner og barn ble slaktet under ilden fra maskingeværer og kanoner. Også flere nære venner av Afghanistans president, Hamid Karzi, som støtter USA, mistet livet i skyteepisoden for en uke siden.

Amerikanske etterforskere har ikke funnet noen spor etter slike våpen i området der 25 bryllupsgjester ble drept, men ønsker en grundigere undersøkelse for å slå fast hva som egentlig skjedde.

Familiene til de drepte fikk 200 dollar i erstatning, mens de 117 skadde fikk 75 dollar hver.

Men det som virkelig har satt sinnene i kok, er den manglende støtten fra USA etter drapene. Distriktskommissær Abdur Rahim sier til nyhetsbyrået AFP at de få teltene og teppene som ble donert av USA bare strødde salt i sårene.

- Hvis de tror noen telt og tepper kan veie opp for det som er skjedd, så greit. Vi kan drepe to eller tre amerikanere, og gi dem noen telt og tepper tilbake. Hadde de tatt til takke med det? spurte han.

SKADD: Ghulam Mohammad (6) sitter i sykehussenga etter at han ble skadd i angrepet. Han, og de 116 andre skadde, får 75 dollar hver i erstatning.
SØRGER:</B> En mann sitter foran flere dusin sandaler som hovedsaklig tilhørte kvinner som ble drept under bombeangrepet.