Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bru kollapset i Italia

- Et lyn slo ned. Så kollapset alt

Flere vitner er i sjokk etter at de så firefeltsbrua kollapse over et industriområde i den italienske byen Genova mandag formiddag.

BRUKOLLAPS: Et 100 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Nødetatene har igangsatt omfattende redningsaksjoner. Video: Vigili del Fuoco / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klokka 10.35 slo et lyn ned i en stolpe på brua. Med en gang begynte sementen å smuldre. Så kollapset alt, forteller en familie til italienske storavisa Repubblica.

Minst 35 personer er bekreftet omkommet og minst elleve personer er skadd etter at ei firefeltsbru kollapset i byen Genova, som ligger nordvest i Italia, skriver nyhetsbyrået AP. Mange er alvorlig skadd.

Flere skal ha dødd i bilene sine, og ifølge Sky TG24 skal blant annet en familie på fire personer ha omkommet i kollapsen.

Familien Repubblica har snakket med, er i sjokk etter det de var vitne til i formiddag.

- Vi så strukturen kollapse, så begynte bilene å fly ned, forteller familien, som ikke er navngitt i artikkelen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Trolig konstruksjonsfeil

Repubblica skriver at et kriseteam bestående av blant andre psykologer er på plass på akuttmottaket på sykehuset Ospedale Villa Scassi, som er sykehuset som ligger nærmest kollapsen. Kriseteamet er til for pårørende og for dem som er i sjokk etter å ha vært vitne til kollapsen, skriver avisa.

Et annet vitne så også kollapsen.

- Den kollapset 20 meter foran bilen min, sier italieneren Davide Ricci til La Stampa.

Det kommer ikke klart fram i artikkelen om Ricci var på vei over brua, men avisa skriver at han var så nær at han så brua smuldre opp, før den kollapset, skriver avisa.

Myndighetene har i dag opplyst at det trolig er en konstruksjonsfeil som er grunnen til kollapsen. Brua ble oppført på 60-tallet.

Ifølge nyhetsbyrået Adnokronos blåste det voldsomt i området tidligere i dag. Video fra området viser at det regnet kraftig. Det skal også ha regnet da brua kollapset.

FØRSTEHJELP: Skadede behandles under restene av brua i Genova, etter at 200 meter av motorveibrua kollapset. Video: Carlo Clerici Vis mer

Berget livet

En annen person som var vitne til kollapsen, var bussjåføren Alberto Lercari. Han var på brua da den kollapset, men kom fra hendelsen med livet i behold.

- Jeg hørte et brøl. Folk løp mot meg barføtt og i sjokk. Det var forferdelig, sier han til avisa Corriere della Sera og fortsetter:

- Jeg så brua kollapse. Vi sto på linje, og da så jeg tragedien.

200 redningsmenn jobber på spreng for å finne overlevende. 100 meter av brua har kollapset, og den falt flere titalls meter. Det fryktes at antallet omkomne vil stige.

- Vi frykter at antallet døde vil stige, sier Angelo Borrelli, sjefen for det italienske sivilforsvaret, til Sky TG24.

KOLLAPSER: Et 200 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Video: Polizia di Stato / CNN. Vis mer

- Enorm tragedie

En rekke statsledere uttrykker kondolanse overfor ofrene og pårørende. Dette har blant andre Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Russlands president Vladimir Putin gjort.

Den italienske samferdselsministeren, Danilo Toninelli, sier at alt tyder på at dette er «en enorm tragedie», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg følger nøye med på det som har skjedd i Genova, som ser ut til å være en enorm tragedie, skrev Toninelli på Twitter, få minutter før meldingene om flere døde begynte å tikke inn.

Ingen informasjon på nordmenn

Utenriksdepartementet (UD) har så langt ingen informasjon som tilsier at nordmenn er rammet av brukollapsen i Genova i Italia.

UDs pressevakt Ingrid Kvammen Ekker sier de er i kontakt med italienske myndigheter for å undersøke om norske borgere er berørt av hendelsen.

- Utenriksdepartementet har så langt ingen informasjon som tilsier at nordmenn er rammet, sier hun til NTB.