Et lysår fra forsoning

Valla hamret løs på Yssen i sju timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): LO-leder Gerd-Liv Valla har ingen planer om forsoning med sin tidligere kollega Ingunn Yssen. Det er en utvetydig konklusjon etter et sju timer langt møte lørdag i granskingsutvalget som skal forsøke å komme til bunns i den såkalte mobbesaken mellom Valla og Yssen.

I følge VG kom Valla med sitt hittil kraftigste angrep på Yssen. Det var Valla som skulle komme med sitt vitnemål for kommisjonen, og LO-lederen brukte sju timer til å hamre løs på Yssen, som var tilstede i sammen med sin advokat Ingeborg Moen Borgerud.

Kommisjonens møte var satt hos advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech.

-Ferdig med å unnskylde

-Valla møtte for å redegjøre for sitt syn, ikke for å beklage igjen. Hun er ferdig med å be Yssen om unnskyldning, nå er det kampen om troverdighet overfor granskerne som gjelder, sier to kilder nær LO-lederen til VG.

LO-lederen skal ikke ha beklaget at hun gikk ut med et internt notat om hvordan Ingunn Yssen taklet jobben som internasjonal sekretær. Tvert i mot skal Valla ha kommet med uvanlig uforsonlige og sterke påstander overfor granskerne om Yssens personlighet og evner.

Valla skal ha fortalt til granskerne at hun tok seg spesielt av Yssen fordi hun ikke greide sin nye jobb og fordi Valla ville hjelpe henne ut av jobben «med hevet hode».

Arbeidsrettsadvokat Jan Fougner leder granskingsutvalget. Han har med seg lagdommer Nils Erik Lie og jusprofessoer Kristin Normann.

 HYGGELIGERE TIDER: Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla da de fortsatt var kolleger - påflyplassen i Zürich i januar 2004 i forbindelse med det årlige Davos-møtet.
HYGGELIGERE TIDER: Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla da de fortsatt var kolleger - påflyplassen i Zürich i januar 2004 i forbindelse med det årlige Davos-møtet. Vis mer